Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. mája 2020, 16:41
Čas čítania 1:10
Tímea Krauszová

Fitnescentrá otvárame budúci týždeň, prídu aj ďalšie odvážne zmeny. Za hranicami však už môžeš stráviť celý víkend

NEWS KORONAVÍRUS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Cvičiť nemôžeš, ale pivo si už môžeš dávať aj v noci a víkend stráviť v zahraničí.

Tréneri z fitnescentier dnes spomalili premávku na vjazde do Bratislavy. Ustúpili od pôvodne plánovanej blokády aj po vyhrážkach zo strany Igora Matoviča.  Chceli, aby sa fitká okamžite otvorili a mohli sa vrátiť do práce.

Premiér sa teda dnes stretol s majiteľmi najväčších fitnescentier. Spoločne sa rozhodli rešpektovať rozhodnutie konzília odborníkov, ktoré zasadalo dnes poobede. Ich rozhodnutím bolo, že fitnescentrá ostávajú aj naďalej zatvorené. Oznámil to premiér na tlačovej konferencii. Prijali sa však ďalšie zmeny a vieme, kedy sa fitká definitívne otvoria.

Odporúčané
Dáme mu voľný vstup do posilňovne, alebo radšej dva: Premiér si uťahuje z postavy hlavného hygienika Dáme mu voľný vstup do posilňovne, alebo radšej dva: Premiér si uťahuje z postavy hlavného hygienika 25. mája 2020, 10:29

Predstavili „odvážne zmeny“

Žiadna piata fáza sa teda nedeje, no niektoré ďalšie opatrenia sa uvoľňujú. Zmeny budú platiť od 27. mája.

Fitnescentrá sú naďalej zatvorené, ale prichádzajú nové zmeny. Za hranicami môžeš už stráviť 48 hodín
Zdroj: ta3

Vnútorné prevádzky si môžu vybrať medzi dvoma pravidlami: buď vypočítajú maximálny počet zákazníkov na 15 metrov štvorcových, alebo musia zabezpečiť dvojmetrový odstup medzi nimi. V prípade verejného stravovania to musí byť odstup medzi okrajmi stravovania.

Večer si už môžeš dať pivko aj po desiatej, ale musí ísť o akciu pre uzavretú spoločnosť. Podniky si budú musieť viesť zoznam účastníkov a ten si uchovávať po dobu 30 dní. Okrem toho budú môcť v nedeľu byť otvorené kiná, divadlá a autoškoly, môžu fungovať aj taxislužby. Otvoriť v nedeľu môžu aj turistické infocentrá.

Na výlet už môžeš ísť na viac ako 24 hodín. Až dva celé dni (48 hodín) môžeš stráviť v Česku, Rakúsku, Maďarsku, Poľsku, Chorvátsku, Slovinsku, Nemecku a Švajčiarsku. Avšak pozor na to, že ešte stále musíš rešpektovať aj pravidlá krajiny pri vstupe – napríklad v Rakúsku si môžu od teba vyžiadať negatívny test na koronavírus. Premiér nevedel povedať, kedy by sa tieto požiadavky pre Slovensko uvoľnili.

Fitká budú otvárať od budúcej stredy 3. júna, cvičiť budeš môcť bez rúška. K dispozícii budeš mať aj sprchy, povinnosťou prevádzok bude dezinfikovať pomôcky aj priestory. Aj pre fitnescentrá platí obmedzenie na počet ľudí: 1 človek na 15 metrov štvorcových, alebo dvojmetrové odstupy.

Domov
Zdieľať
Diskusia