Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. mája 2020, 18:14
Čas čítania 0:44
Viktor Kniš

VIDEO: 89-ročný dôchodca jazdil na diaľnici v protismere, zasahovať musel vrtuľník

NEWS
Uložiť Uložené

V protismere prešiel dôchodca približne 10 kilometrov, následne z D1 zišiel. 89-ročného muža pomohol dolapiť až vrtuľník.

Starší muž nesprávne odbočil pri vjazde na diaľnicu do protismeru. Na diaľnici D1 pri Slavkove pri Brne prešiel približne 10 kilometrov, neskôr z cesty zišiel a uličkami sa premával, ako by sa nič nestalo.

Hľadať ho musel aj vrtuľník. Informáciu priniesla česká polícia, na Česká televízia na Twitteri zverejnila aj video z „naháňačky,“ o ktorej však podľa všetkého 89-ročný pán nemal ani poňatia. 

„Policajtom popletený šofér vôbec nedokázal vysvetliť, ako sa na diaľnicu v protismere dostal. Pôvodne si totiž vyšiel len na krátku vychádzku za synom do vedľajšej dediny. Nakoniec však skončil stratený neuveriteľných 70 kilometrov od domova,“ povedal hovorca polície Petr Vala.

Senior v súčasnosti za svoje správanie už čelí stíhaniu pre trestný čin všeobecného ohrozenia, za ktorý môže stráviť vo väzení až dva roky. Muži zákona museli kvôli dôchodcovi uzavrieť časť diaľnice. 

Domov
Zdieľať
Diskusia