Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. mája 2020, 12:00
Čas čítania 1:13
Tina Hamarova

Povinná štátna karanténa je takmer minulosť. Prezidentka podpísala novelu, ktorá povolí mobilnú aplikáciu. Tú ešte testujú

NEWS KORONAVÍRUS SLOVENSKO ZUZANA ČAPUTOVÁ
Uložiť Uložené

Kto prejde cez hranice, už nebude musieť ísť do povinnej štátnej karantény, stačí, keď sa nechá monitorovať mobilnou appkou.

Štátna karanténa, ktorú musel absolvovať najskôr každý, kto prekročil hranice, je už skoro minulosťou

Prezidentka Zuzana Čaputová podpísala novelu zákona o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o elektronických komunikáciách ešte v piatok, v pondelok o tom informoval jej hovorca Martin Strižinec. 

Znamená to, že každý navrátilec sa bude môcť rozhodnúť či pôjde domov a bude dodržiavať domácu karanténu s tým, že ho bude štát kontrolovať cez telefón, alebo pôjde do štátnych zariadení. Tie ostanú otvorené napríklad pre ľudí, ktorí nechcú ohroziť svoju rodinu.

Smart karanténa je zatiaľ v štádiu testovania, no ľudia na hraniciach sa jej už dožadujú. „Smart karanténa bude spustená až po ukončení interného testovania. Do interného testovania verejnosť nie je zapojená,“ napísal úrad vlády.

Domov
Zdieľať
Diskusia