Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. apríla 2020, 11:36
Čas čítania 0:31
Matej Krajčovič

Na Slovensku pribudlo ďalších 28 ľudí s koronavírusom

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Oznámili čísla za utorok.

Na Slovensku v priebehu utorka pribudlo ďalších 28 pacientov, u ktorých bol potvrdený nový koronavírus. Celkovo sa tak nakazilo už 863 ľudí. 

V priebehu utorka otestovali 1439 osôb, počet testov tak už dlhšie stojí pod 2-tisíckami denne. Je možné, že cez sviatky v takom objeme nepracovali súkromné laboratóriá. 

Z ochorenia sa už úspešne vyliečilo 151 pacientov, dvaja naň zomreli. Údaje regionálnych úradov verejného zdravotníctva naznačujú, že väčšina osôb zvládne COVID-19 preležať aj doma. Tam ho prekonalo 111 ľudí, v nemocnici sa lekári postarali od zvyšných 40.

Za väčším prírastkom v posledných dňoch stoja pozitívne testy u ľudí vracajúcich sa zo zahraničia. Keďže sú však umiestnení v karanténnych objektoch ministerstva vnútra, nákazu pravdepodobne nestihli rozšíriť ďalej. Veľké ohnisko sa cez sviatky objavilo v Pezinku, v centre pre seniorov. Minimálne jeden jeho klient je na umelej pľúcnej ventilácii. 

Odporúčané
Aktualizované: 42 dôchodcov a 5 zamestnancov z domova služieb má koronavírus. Pezinok rieši krízovú situáciu Aktualizované: 42 dôchodcov a 5 zamestnancov z domova služieb má koronavírus. Pezinok rieši krízovú situáciu 13. apríla 2020, 16:18

Správu budeme aktualizovať. 

Domov
Zdieľať
Diskusia