Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. apríla 2020, 15:14
Čas čítania 0:34
Daniel Mikolášik

Čínske mesto zakázalo konzumáciu domácich miláčikov. Opatrenie sa týka pandémie koronavírusu

NEWS ČÍNA PES
Uložiť Uložené

V Ázii je ročne zabitých až 30 miliónov psov výlučne na mäso.

Mesto Šen-čen v provincii Guangdong v južnej Číne zakázalo obyvateľom predaj či konzumáciu psieho a mačacieho mäsa. Zákaz prichádza v súvislosti s rozsiahlou pandémiou koronavírusu. Niektorí vedci totiž predpokladajú, že nákaza sa na ľudí preniesla po konzumácii niektorých zvierat.

Ako informuje spravodajská stanica BBC, legislatíva nadobudne platnosť 1. mája 2020. Podľa humanitárnej organizácie Humane Society International (HSI) je v Ázii ročne zabitých až 30 miliónov psov výlučne na mäso.

Odporúčané
Slovenka v Číne: Kvôli koronavírusu sa tu rozmohol rasizmus, ľudia na mňa v uliciach ukazujú s nenávisťou (Rozhovor) Slovenka v Číne: Kvôli koronavírusu sa tu rozmohol rasizmus, ľudia na mňa v uliciach ukazujú s nenávisťou (Rozhovor) 2. apríla 2020, 9:59

„Psy a mačky ako domáce zvieratá majú omnoho bližší vzťah s ľuďmi ako ostatné zvieratá. Zákaz ich konzumácie je bežným postupom v rozvinutých krajinách ako aj v Hongkongu či Taiwane. Tento zákaz takisto zodpovedá požiadavkám a duchu ľudskej civilizácie“ uviedla miestna samospráva.

Čínske úrady už vo februári zakázali obchodovanie a konzumáciu voľne žijúcich zvierat. Prvé prípady koronavírusu z čínskeho mesta Wu-chan, kde sa nákaza prvýkrát objavila, boli totiž zaznamenané u ľudí, ktorí prišli do styku so zvieratami na miestnom trhu. Okrem iného na ňom predávajú aj netopiere či hady.

Domov
Zdieľať
Diskusia