Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. apríla 2020, 10:03
Čas čítania 0:55
Adam Novosad

Deti matky zomierajúcej na koronavírus sa s ňou museli rozlúčiť cez vysielačky. Nemohli ju ani pohladiť

NEWS
Uložiť Uložené

Ratolesti mali k dispozícii iba malé okno a vysielačky, aby svojej matke povedali posledné zbohom.

Koronavírus zastihol v najhoršej situácii existujúcich pacientov, ktorí majú predchádzajúce zdravotné problémy. V ťažkom stave sa nachádzala aj jedna z prvých pacientiek v štáte Washington. Iba 42-ročná Sundee Rutter sa zotavovala z rakoviny prsníka, keď sa u nej prvýkrát prejavili symptómy nového vírusu, píše BuzzFeed News.

Ako väčšina ľudí, aj ona si spočiatku myslela, že sa len nakazila chrípkou. Jej stav sa však začal rapídne zhoršovať. Sundee preto zašla k lekárovi, kde jej po testovaní diagnostikovali koronavírus. Nikto nechápal, ako sa vírusom mohla nakaziť, konštatuje jej 20-ročný syn Elijah Ross-Rutter.

V čase, keď sa nakazila, sa v štáte Washington vyskytovalo iba 27 potvrdených prípadov a deväť smrtí. Už aj tak oslabený organizmus nedokázal vírusu vzdorovať a stav Sundee sa zhoršil natoľko, že jej šesť detí muselo prísť do nemocnice, aby sa s matkou mohli naposledy rozlúčiť.

Odporúčané
Lidl reaguje na Slováka zo Zomri, ktorému sa zničil koberec v kúpeľni a potrebuje veľkú ihlu Lidl reaguje na Slováka zo Zomri, ktorému sa zničil koberec v kúpeľni a potrebuje veľkú ihlu 2. apríla 2020, 9:26

Lekári príbuzných nemohli pustiť ani len do rovnakej nemocničnej izby, pretože by inak riskovali prenos infekcie, a tak posledné zbohom prebehlo cez vysielačky a malé okno do izby.

Syn Elijah matke na smrteľnej posteli sľúbil, že sa o jeho súrodencov nemusí obávať, pretože sa o seba postarajú a on nedovolí, aby sa im čokoľvek stalo. Odvtedy sa o príbehu dozvedela miestna komunita a rodine vyzbierala viac ako 450-tisíc dolárov.

Domov
Zdieľať
Diskusia