Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
17. januára 2020, 9:55
Čas čítania 0:38
Vl Mi

Fenke sa narodil svetlozelený nemecký ovčiak. Volajú ho Hulk

ZAUJÍMAVOSTI PES
Uložiť Uložené

Dôvodom je, že keď prišlo šteniatko na svet, bolo „naštvané“.

V Severnej Karolíne boli prekvapení, keď uvideli jedno z 8 šteniatok, ktoré práve prišli na svet. Fena bieleho nemeckého ovčiaka Gypsy (pôvodný zdroj uvádza nemeckého ovčiaka, psík je pravdepodobne kríženec, poz. red.) porodila 10. januára zeleného psíka, pomenovali ho najskôr Hulk. Nie však len pre jeho farbu, ale aj preto, že bol zo začiatku naštvaný.

Štvrté šteniatko, ktoré Gypsy porodila, spôsobilo mierny rozruch. „Uvedomila som si, že šteniatko sa hýbe a je limetkovo zelené,“ povedala Shana Stamey pre WLOS.

Odporúčané
Diego mal tak veľa sexu, že zachránil svoj druh: Storočná korytnačka za sebou zanechá obrovské potomstvo Diego mal tak veľa sexu, že zachránil svoj druh: Storočná korytnačka za sebou zanechá obrovské potomstvo 13. januára 2020, 9:12

Medzi svojich súrodencov teda len tak ľahko nezapadne. Podľa veterinárky Suzanne Cianciulli je farba zvieraťa raritná. „Keď sú ešte nenarodené, škvrny na ich tele zvyčajne spôsobuje mekónium,“ vraví. Ďalším dôvodom môže byť žlčový pigment biliverdín nachádzajúci sa v placente.

„Vedela som, že to nemôže byť nič hrozné. Musela som sa však opýtať a ubezpečiť sa,“ vraví Stamey. Psík by mal postupne stratiť nezvyčajnú farbu kúpaním a umývaním. Trvať by to malo pár týždňov. 

Šteniatka by chcela rodina postupne rozdať do milujúcich rodín, keď budú dostatočne staré.

Domov
Zdieľať
Diskusia