Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. mája 2016, 12:41
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák martina

Mafiánsky film s De Nirom, Pescim a Al Pacinom pod režijnou taktovkou Scorseseho sa stane skutočnosťou!

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Na Irishmanovi sa pracovalo takmer dekádu. Hviezdy Goodfellas a Al Pacino predstavia film o mafiánskom podsvetí v Amerike.

Dlho očakávaný projekt, ktorý opäť spojil oscarovú kombináciu Martina Scorsese s jeho Goodfellas hviezdami, uzrie svetlo sveta pred filmovým festivalom v Cannes. Robert De Niro a Joe Pesci sú hlavnými lákadlami a režisér si prizval ešte Al Pacina, s ktorým bude pracovať po prvýkrát. Bude to veľkolepé, veď mená hovoria sami za seba. A Scorsese si dal záležať, pracoval na ňom skoro dekádu. Film s názvom Irishman sa bude venovať organizovanému zločinu a kreativite, ktorú sú schopní ľudia vynaložiť v tejto oblasti. Prvýkrát sme vás o filme informovali ešte pred 5 rokmi. Nostalgia. Následne sme sa s ním ozvali o tri roky neskôr, no a dnes už dúfame, že nabudúce si už niečo povieme o štarte natáčania. 

Mafiánsky film s De Nirom, Pescim a Al Pacinom pod režijnou taktovkou Scorseseho sa stane skutočnosťou!

Irishman sa inšpiroval knihou Charlesa Brandta - “Počul som ťa maľovať domy”. Tá sa zas inšpirovala skutočnými udalosťami. Rozpráva príbeh ostreľovača na smrteľnom lôžku, Frank “Irishman” Sheeran, muža zasväteného do prípadu zmiznutia a smrti Jimmiho Hoffa. Ako avizoval Deadline, film sa dáva dokopy extrémne rýchlo, keďže ho chcú ponúknuť zahraničným distribútorom v Cannes už budúci týždeň na slávnostnom otvorení 11. mája. Všetko závisí na tom, či Paramount, ktorý projekt zastrešuje, podpíše medzinárodné práva spoločnosti Fabrica de Cine, ktorá podporuje aj napríklad Scorseseho film Silence. 

Že by sa na filme Scorsese chystal šetriť, sa povedať nedá. Povráva sa, že k očakávanému rozpočtu pridal ešte 100 miliónov dolárov navyše. Jedným z dôvodov, prečo bude film poriadne drahý je fakt, že použili “Benjamin Button technológiu”, aby sa starší herci mohli objaviť v scénach z minulosti, kedže príbeh sa bude odohrávať v spomienkach Irishmana. Napísaniu scenára sa ujal Steve Zaillian, ktorý písal napríklad aj scenár k Schindlerovmu zoznamu.

Mafiánsky film s De Nirom, Pescim a Al Pacinom pod režijnou taktovkou Scorseseho sa stane skutočnosťou!

Tu je pohľad na osnovu Brandtovej knihy “I heard you paint houses” cez Amazon:

Prvé slová, ktoré kedy Jimi Hoff povedal Frankovi Irishmanovi Sheeranovi boli: „Počul som, že ste maľovali domy.“ Maľovať dom znamená zabiť človeka. Farba je krv, ktorá necháva fľaky na stenách a podlahe. V priebehu takmer piatich rokov nahrávaných rozhovorov sa Frank Sheeran priznal Charlesovi Brandtovi, že zasadil viac ako 25 striel pre mafiu a pre jeho známeho Hoffu. Sheerana naučili zabíjať v US armáde, kde mal možnosť zažiť 411 dní aktívnej bojovej povinnosti v Taliansku počas druhej svetovej vojny. Po návrate sa stal podvodníkom a nájomným vrahom pracujúcim pre legendárneho bossa Russella Bafalina. Postupne sa dostal do pozície takého prominenta, že advokát Rudy Giuliani ho vymenoval ako jedného z iba dvoch netalianskych najväčších postáv podsvetia. Keď mu Bufalino nariadil zabiť Hoffa, vedel, že ak odmietne, bude sám zabitý. Sheeranov dôležitý a fascinujúci príbeh obsahuje aj nové informácie o známych vraždách a predkladá vzácny pohľad na jednu kapitolu americkej histórie. Charles Brandt napísal obracač strán, ktorý ma našliapnuté na to stať sa skutočnou kriminálnou klasikou.

Mafiánsky film s De Nirom, Pescim a Al Pacinom pod režijnou taktovkou Scorseseho sa stane skutočnosťou!
Domov
Zdieľať
Diskusia