Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
10. novembra 2016, 20:37
Čas čítania 0:00
Miroslav K.

Viedenský Comic-Con bude tento rok kolosálny. Stretnúť budeš môcť Hodora či Pipina

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Skvelé cosplaye, nádielka zahraničných hostí a atmosféra, na ktorú už nikdy nezabudneš. O tom bude VIECC.

Viedenský Comic-Con (VIECC) patrí k najmladším takýmto udalostiam na svete. Len minulý rok premiéroval svojím úvodným ročníkom, pričom už vtedy sa jednoznačne zapísal na svetovú mapu. Vypredané výstavisko navštívilo viac ako 17-tisíc ľudí, z ktorých viac než tisícku tvorili Slováci. Okrem nich mali svoje zastúpenie aj Česi, Maďari či Poliaci a návštevníci spolu vytvorili perfektnú a neopakovateľnú atmosféru s obrovskou fanúšikovskou základňou a veľkým záujmom o rôzne sprievodné podujatia. Organizátori ale idú ešte ďalej a pre svoj druhý ročník toho pripravili toľko, že by bola priam hanba zostať doma a neprísť, keď je to od nás iba taký kúsok. Poďme sa teda spoločne pozrieť, čo nás na VIECC čaká od 19. do 20. novembra v priestoroch viedenského výstaviska Messe Wien.

Aj keď nás čaká ešte len druhý ročník, organizátormi celej udalosti sú známe agentúry, ktoré organizujú aj najznámejší San Diego CC či Star Wars Celebration, takže o špičkovú kvalitu by malo byť postarané. Agentúra Reed Exhibitions odhaduje prekročenie magickej hranice 25 000 návštevníkov a práve preto bola rozšírená výstavná plocha na  23 000 metrov štvorcových. Tá poskytne miesto pre viac ako 300 vystavovateľov, no a keďže sa poznáš a takmer pri každom si budeš chcieť niečo kúpiť, odporúčame ti zobrať si so sebou balík peňazí, pretože také veci ako tu už pravdepodobne len tak nezoženieš.

Viedenský Comic-Con bude tento rok kolosálny. Stretnúť budeš môcť Hodora či Pipina
Zdroj: VIECC

Najviac vás asi zaujímajú hlavní hostia VIECC. My sa vám ani nečudujeme, Keď sme sa o nich dozvedeli my, skákali sme ako puberťáčky pri výpredaji v H&M. Svojou návštevou náš totiž poctí Billy Boyd, herec, ktorý si zahral Pipina v legendárnom Pánovi PrsteňovKristian Nairn čoby Hodor z momentálne najpopulárnejšieho seriálu na svete Game of Thrones, a okrem nich uvidíte aj Chrisa Rankina (Percy Weasley v sérii o Harry Potterovi), Marka Pellegrina (Big Lebowski, Akty X, Prison Break, Dexter, Lost), Jeri Ryan (Star Trek: Voyager), Gemmu Whelan (Yara z Game of Thrones) či Lianne Moseley, ktorá sa venuje umeleckému make-upu (ver nám, jej ukážkami na Instagrame sa nebudeš vedieť nabažiť).

Viedenský Comic-Con bude tento rok kolosálny. Stretnúť budeš môcť Hodora či Pipina
Zdroj: Game of Thrones/HBO

Už druhý raz prebehne vo Viedni aj šampionát v Cosplay, kde budú zúčastnení súťažiť o najlepší kostým filmových, seriálových, komiksových či herných postáv. VIECC Championship of Cosplay patrí k najväčším a najprestížnejším kostýmovým súťažiam v Európe a je aj jednou zo zastávok celosvetového šampionátu v Cosplay „Quest for the Crown“, organizovaného agentúrou ReedPOP. Súťažiaci sa môžu prihlásiť do 4 rôznych kategórií, z ktorých absolútny víťaz získa možnosť súťažiť o titul „Crown Champion of Cosplay“ v apríli 2017 v Chicagu. 

Popri tom samozrejme nebude chýbať ani nádielka hostí, ktorých živí kreslenie komiksov, zopár YouTuberov a mnoho iných sprievodných akcií. Tie budú dotvárať celkový feeling zaujímavej udalosti, ktorá v našich končinách momentálne nemá žiadnu konkurenciu. My na celej udalosti taktiež nebudeme chýbať a pokúsime sa vám pripraviť vlastný exkluzívny materiál, vďaka ktorému získate ucelený pohľad aj pokiaľ by ste sa na ňu nemohli dostaviť. Pokiaľ ale máte možnosť do Viedne vycestovať, určite sa o túto udalosť nenechajte pripraviť. Celovíkendové lístky sú síce beznádejne vypredané, no ešte stále si môžete kúpiť pár lístkov na jednotlivé dni, prípadne VIP, ktoré vás dostanú priamo za hosťami. Vidíme sa tam?

Domov
Zdieľať
Diskusia