Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. apríla 2017, 20:49
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

2. séria Sense8 dáva skvelým debutovým trailerom jasne na známosť, že nám tvorcovia Matrixu opäť raz naservírujú jeden skvelý seriálový zážitok

FILMY A SERIÁLY SENSE8
Uložiť Uložené

Trvalo to takmer nekonečne dlho, no nakoniec sme sa dočkali. Netflix totiž krátko pred premiérou vypustil vôbec prvé zábery z druhej série Sense8.

Ak patríte k fanúšikom mysteriózneho sci-fi seriálu Sense8, za ktorého vznikom stojí najmä súrodenecké duo (dnes už sestier) Wachovských (Cloud Atlas, Speed Racer, trilógia The Matrix), tak vám počas vianočných sviatkov dozaista neunikol ani vynikajúci dvojhodinový špeciál. Ten pod vedením skúsených tvorcov poľahky nadviazal na vysokú kvalitu prvej série a zároveň pripravil pôdu pre tú druhú. A keďže do jej premiéry ostáva v tejto chvíli už len necelý mesiac, bolo skutočne iba otázkou času, kedy nám streamovací gigant Netflix predstaví aj úplne prvý trailer. Nuž, dnes sme sa ho konečne dočkali, no a podľa záberov priložených nižšie sa môžeme tešiť na ďalšiu skvelú sériu s našimi obľúbenými postavami.

Príbeh druhej série by mal naplno rozvíjať vzťahy ústrednej osmičky postáv. Capheus, Kala, Lito, Nomi, Riley, Sun, Will a Wolfgang teda zdokonalia svoje schopnosti, spoznajú sa navzájom ešte o čosi viac a budú schopní pravidelne vstupovať do spomienok ostatných členov skupiny. Odhalia medzi sebou zažité tragédie, radosti a všetky najtemnejšie tajomstvá, pričom si postupne začnú uvedomovať aj hlbšie súvislosti. Hlavní hrdinovia už nebudú v spojení iba mentálne, ale aj fyzicky. Na úteku pred mužom menom Mr. Whispers (Terrence Mann) a jeho organizáciou musí skupina prísť na spôsob, ako sa ochrániť, vzájomne pochopiť a čo je najdôležitejšie, prežiť.

Odporúčané
Seriál Sense8 ťa uchváti akciou, sexuálnymi scénami a vizionárskym štýlom rozprávania príbehu Seriál Sense8 ťa uchváti akciou, sexuálnymi scénami a vizionárskym štýlom rozprávania príbehu 29. júna 2020, 16:00

Spoločne s Lanou Wachowski (Lilly si po minuloročnej zmene pohlavia potrebovala vziať na istý čas voľno) pracovali na druhej sérii aj producent Grant Hill a scenárista J. Michael Straczynski (World War Z, Changeling), ktorí sú pri tomto projekte od samotného začiatku. Čo sa réžie jednotlivých epizód týka, je celkom možné, že sa o ňu Lana podelí aj s Jamesom McTeigueom, Tomom Tykwerom a Danom Glassom. S istotou to ale v tejto chvíli ešte povedať nevieme. Zaujímavou novinkou pre druhú sériu by malo byť predstavenie nového clusteru, teda ďalšej skupiny prepojených jedincov. Presný počet jeho členov síce ostáva záhadou, už dávnejšie sa však objavila špekulácia, že by mohlo ísť o postavy záporného charakteru.

2. séria Sense8 dáva skvelým debutovým trailerom jasne na známosť, že nám tvorcovia Matrixu opäť raz naservírujú jeden skvelý seriálový zážitok
Zdroj: Netflix

Oproti prvej sérii sa však najväčšej zmeny dočkáme v súvislosti s obsadením. Predstaviteľ obľúbeného Capheusa Aml Ameen sa totiž k hercom, ako Tina DesaiMiguel Ángel SilvestreJamie ClaytonTuppence MiddletonDonna BaeBrian J. WrightMax Riemelt, Daryl Hannah, Naveen Andrews či Terrence Mann pripojil iba na krátku dobu. Natočil vraj niekoľko epizód, no kvôli údajným nezhodám ohľadom scenára bol neskôr preobsadený mužom menom Toby Onwumere. Ten sa navyše ako Capheus objavil už vo vianočnom špeciále, môžeme teda predpokladať, že boli všetky scény s Amlom natočené nanovo. Premiéry v poradí druhej, tentokrát iba desaťdielnej série sa na Netflixe dočkáme už 5. mája 2017. Pre viac informácií o Sense8 klikajte sem.

2. séria Sense8 dáva skvelým debutovým trailerom jasne na známosť, že nám tvorcovia Matrixu opäť raz naservírujú jeden skvelý seriálový zážitok
Zdroj: Netflix
Domov
Zdieľať
Diskusia