Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. augusta 2017, 20:04
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

R-kový Hellboy naberá ďalšie herecké posily a predstaviteľ ústrednej postavy David Harbour prirovnáva poňatie snímky k Indiana Jonesovi

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Hellboy: Rise of the Blood Queen sa začne natáčať už v septembri. Kým sa však kamery naplno rozbehnú, vychutnajte si najnovšiu várku zaujímavých informácií.

V súvislosti s pripravovaným filmovým rebootom Hellboya, ktorý ponesie názov Hellboy: Rise of the Blood Queen, sme vás naposledy informovali iba pred niekoľkými dňami, keď vyšlo najavo, že sa k obsadeniu pripája Ian McShane (John Wick, seriál American Gods) spoločne s Millou Jovovich (The Fifth Element, séria Resident Evil). Ako sa však septembrový termín natáčania približuje čoraz viac, vynárajú sa na povrch stále ďalšie a ďalšie novinky. No a my sme sa vám teraz tie najnovšie rozhodli zhrnúť do jedného väčšieho článku, aby ste ich mali všetky pekne pokope.

Začnime teda ďalšími hereckými prírastkami. Tým prvým je mladá Sasha Lane (zažiarila vo svojom debute v snímke American Honey), stvárňujúca postavu Alice Monaghan. Alice sa na stránkach komiksov po prvýkrát objavila ešte ako dieťa, a to v krátkom príbehu menom The Corpse, v ktorom bola unesená vílami a následne zachránená práve Hellboyom. Neskôr v sérii sa už ale objavila ako dospelá žena, pričom s ústredným hrdinom ju nedal dokopy iba osud, ale aj jej spojenie so svetom víl. Alice a Hellboy tak cestovali krajinou bok po boku, čo nakoniec viedlo k láske.

Sasha Lane vo filme American Honey

R-kový Hellboy naberá ďalšie herecké posily a predstaviteľ ústrednej postavy David Harbour prirovnáva poňatie snímky k Indiana Jonesovi
Zdroj: A24/Focus Features

Druhým novým hercom na palube je Ed Skrein (Deadpool, seriál Game of Thrones). Ten o úlohe vo filme údajne ešte len rokuje (niektoré zdroje ho už uvádzajú ako potvrdeného), ak však všetko dopadne dobre, mal by si zahrať postavu menom Benjamin "Ben" Daimio. Ide o robustného vojenského člena Bureau for Paranormal Research and Defense, ktorý sa kvôli jednému nadprirodzenému stretnutiu môže v prípade pociťovania hnevu či bolesti zmeniť na jaguára.

Samozrejme, svoj priestor dostane aj samotný predstaviteľ Hellboya David Harbour (seriál Stranger Things), ktorý v jednom z nedávnych rozhovorov prezradil ohľadom filmu niekoľko zaujímavých detailov a potvrdil, že nepôjde o úplný origin:

Vo filme sa síce nachádza niečo z Hellboyovho pôvodu, v skutočnosti však o origin naozaj nejde. Prirovnal by som to k Indiana Jonesovi. Divák ho na jednej strane sleduje pri kradnutí modly, no zároveň sa spoločne s ním vráti na univerzitu a zisťuje, že je to archeológ, ktorý občas prebáda nejakú tú hrobku alebo bojuje proti nacistom. Nikdy sa však neocitneme v jeho detstve a nedozvieme sa, čo stálo za jeho prerodom v Indyho. Nie, jednoducho to akceptujeme. A myslím si, že podobne je na tom aj náš príbeh. Rešpektujeme, že hlavným hrdinom je polovičný démon a paranormálny vyšetrovateľ, ktorý cestuje po svete a okrem riešenia zločinov sa zaoberá aj vlastnými problémami.

Ed Skrein vo filme The Transporter Refueled

R-kový Hellboy naberá ďalšie herecké posily a predstaviteľ ústrednej postavy David Harbour prirovnáva poňatie snímky k Indiana Jonesovi
Zdroj: EuropaCorp

A zatiaľ čo Indyho origin bol nakoniec vyrozprávaný v snímke The Last Crusade, slová Davida Harboura predsa len majú niečo do seba. Raiders of the Lost Ark totiž nevysvetľuje, prečo Indiana Jones robí to, čo vlastne robí, ale radšej sa spolieha najmä na dobrý príbeh a výkon Harrisona Forda. Nový Hellboy však bude stáť pred celkom unikátnou výzvou. Harbour to po skvelom Ronovi Perlmanovi totiž určite nebude mať ľahké, no prezradil, že už má v hlave zopár nápadov, ako by mohol postavu Hellboya uchopiť:

Je to jedinečné a zvláštne. Vo filme budem robiť niekoľko vecí, ktoré sú trochu iné. Hellboy je tou istou postavou, aká sa objavila v komiksoch a akú stvárnil aj Ron Perlman, podľa môjho názoru je rozdielny skôr prístup k nej. Ja totiž na ústrednom hrdinovi zvýrazňujem odlišné veci, než môj predchodca. Ron sa chopil svojej mužnosti a využil ju aj v stvárnení Hellboya, čo sa mi naozaj páčilo a prišlo mi to veľmi zábavné. Ja si však myslím, že Hellboy disponuje určitou psychologickou dynamikou, vďaka ktorej musí občas dokázať, že je levom a mal by poriadne zrevať. Môj prístup k jeho schopnostiam je teda trochu iný.

David Harbour v seriáli Stranger Things

R-kový Hellboy naberá ďalšie herecké posily a predstaviteľ ústrednej postavy David Harbour prirovnáva poňatie snímky k Indiana Jonesovi
Zdroj: Netflix

Čo sa samotného príbehu týka, stále o ňom veľa nevieme. Snáď iba toľko, že Hellboy by mal bojovať so stredovekou čarodejnicou (Jovovich), ktorá chce vyhladiť ľudstvo. O réžiu sa postará Neil Marshall (The Descent, Centurion, seriály Game of Thrones a Westworld) a za scenárom stojí tvorca predlohy Mike Mignola spoločne s Andrewom Cosbym a Christopherom Goldenom. Navyše, snímka Hellboy: Rise of the Blood Queen dostala rating R a podľa vyjadrení režiséra Marshalla bude obsahovať také množstvo praktických efektov, aké len bude možné. Vyššie spomínané natáčanie bude prebiehať v Británii a v Bulharsku. Presný dátum premiéry zatiaľ nepoznáme. Tešíte sa na Hellboya s novými tvárami, alebo by ste chceli radšej vidieť tretí diel od Guillerma del Tora? Určite nám dajte vedieť v komentároch pod článkom a pre viac informácií klikajte sem.

Domov
Zdieľať
Diskusia