Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. septembra 2018, 21:52
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Bill Cosby je odsúdený na tri až desať rokov. Proti rozhodnutiu sa odvolá

FILMY A SERIÁLY BILL COSBY
Uložiť Uložené

Doktor Cliff Huxtable pôjde zrejme za mreže.

81-ročný komik Bill Cosby v roku 2004 zdrogoval a znásilnil ženu menom Andrea Constand. Za tento hrozivý čin je Cosby konečne odsúdený na tri až desať rokov väzenia. Rozhodnutím súdu sa Cosby stáva prvým potrestaným hercom od vzniku hnutia MeToo.

Herca a komika si môžete pamätať predovšetkým z komediálneho sitkomu Show Billa Cosbyho, ktorý bol mimoriadne populárny aj na Slovensku.

Sudca si okrem vynesenia verdiktu neodpustil poznámku, v ktorej Cosbyho nazval sexuálnym predátorom. Okrem toho mu uložil pokutu 25 000 dolárov a nahradenie súdnych nákladov. Hercovi advokáti plánujú proti rozhodnutiu podať odvolanie.

Bill Cosby je odsúdený na tri až desať rokov. Proti rozhodnutiu sa odvolá
Zdroj: NBC

Tí totiž predbežne požadovali iba domáce väzenie. V priebehu procesu poukazovali aj na jeho zlý zdravotný stav. Vzhľadom na Cosbyho vysoký vek je možné, že posledné roky svojho života strávi za mrežami.

Podobné obvinenia voči Cosbymu v minulosti vznieslo približne 50 žien. 9 z nich sa malo nachádzať aj na aktuálnom súdnom pojednávaní.

Do konca života bude musieť byť registrovaný ako takzvaný sexuálny delikvent, z čoho mu vyplýva aj povinné liečenie. Zo súdnej siene odchádzal v tichosti a otázky novinárov nijak nekomentoval.

"Nastal čas pre spravodlivosť, pán Cosby, všetko sa vám spätne vrátilo," prehlásil na adresu Cosbyho sudca O’Neill.

Domov
Zdieľať
Diskusia