Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. októbra 2018, 14:11
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Netflix za posledné 3 mesiace získal 7 miliónov zákazníkov. Firma oproti minulému roku zaznamenala 3x väčší zisk

FILMY A SERIÁLY NETFLIX
Uložiť Uložené

Koncom minulého mesiaca mal Netflix približne 137 miliónov zákazníkov.

Okrem toho, že sa Netflixu podarilo za 3. štvrťrok zlanáriť 7 miliónov nových zákazníkov, firma odhaduje, že by ich do konca roka mohla získať dokopy približne 28,9 milióna. Počet nováčikov za 3. štvrťrok sa zvýšil o tretinu viac, než sa podľa predpovedí analytikov predbežne predpokladalo.

Aj vďaka tomu akcie firmy stúpli o 17 %, pričom od začiatku roku 2018 posilnili o zhruba 80 %. Čistý zisk Netflixu sa do konca septembra (září) zvýšil na rovných 402,8 milióna dolárov, čo vytvára v porovnaní s minuloročnými 129,6 miliónmi pomerne slušný rozdiel.

Za úspechmi spoločnosti ale samozrejme stoja aj veľké dlžoby. Za posledné tri roky musel Netflix vydať dlhopisy za 7,5 miliardy dolárov. Aby dokázala firma popri silnej konkurencii (ako Disney) aj naďalej napredovať a rásť, snaží sa expandovať aj do zahraničia. Zo 7 miliónov nových zákazníkov tvorili zhruba 84 % práve zahraničné trhy.

V lete si Netflix spravil najväčšie očko u milovníkov romantických komédií, ktoré za letné mesiace sledovalo viac ako 80 milióna užívateľov. Spoločnosť teda divákom vysielala filmy, ako napríklad To All the Boys I've Loved Before či Set It Up a mnohé ďalšie.

Odporúčané
ZOZNAM: Všetky nové filmy a seriály na Netflixe v máji 2024 ZOZNAM: Všetky nové filmy a seriály na Netflixe v máji 2024 26. apríla 2024, 14:30

Za rok 2018 navyše Netflix streamoval rovných 14 nových romantických komédií a z tohto množstva vyšlo 6 priamo na leto. 4. štvrťrok by mal podľa predpovede Netflixu priniesť v rámci USA 1,8 milióna nových užívateľov a ďalších 7,6 milióna plánuje firma získať práve zo zahraničia.

Domov
Zdieľať
Diskusia