Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. septembra 2019, 8:54
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Toto je najdlhší tobogan na svete. Prechádza džungľou a meria viac ako kilometer

ZAUJÍMAVOSTI GUINNESSOVA KNIHA REKORDOV
Uložiť Uložené

Dal by si sa na takú jazdu aj ty?

Malajzia si vďaka svojmu najväčšiemu toboganu na svete pripíše nový rekord. Samotný tobogan by mal podľa CNN merať rovných 1 111 metrov. Špeciálny však nie je len svojou dĺžkou, ale taktiež polohou. Nachádza sa totiž priamo v džungli, a preto budú môcť nadšení návštevníci počas jazdy pozorovať okolitú prírodu a miestne zvieratá.

Na koniec tejto zábavnej atrakcie, ktorá začína zhruba 70 metrov nad zemou, by sa mali hostia dostať až za dlhé 4 minúty. Na vrchol toboganu ťa, mimochodom, odvezie sedačková lanovka, takže sa netreba obávať žiadneho náročného vysilenia pri stúpaní do kopca.

Takto prebiehala samotná stavba

Unikátny tobogan patrí pod zábavný park s názvom ESCAPE. Nachádza sa v štáte Penang. Predošlý rekord najdlhšieho toboganu držala atrakcia v Action Parku vo Vernone (štát New Jersey).

Odporúčané
Chceš čítať prémiový obsah? Odomykáme 5 článkov, ktoré si obľúbili naši predplatitelia Chceš čítať prémiový obsah? Odomykáme 5 článkov, ktoré si obľúbili naši predplatitelia 25. septembra 2019, 10:11

Prelomenie svetového rekordu nebolo nikdy naším cieľom. Vždy ma zmätie, ako bývajú jazdy krátke a rýchle. Chcel som preto vybudovať takú, ktorá potrvá niekoľko minút,“ cituje CEO parku ESCAPE Sim Choo Khenga CNN. Otvorenie toboganu je plánované v priebehu ďalšieho mesiaca.

Okrem toboganu ponúka ESCAPE množstvo ďalšej zábavy

Domov
Zdieľať
Diskusia