Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. augusta 2019, 11:57
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Nemecký klub vyhodil svojho kapitána za otvorenú podporu neonacizmu

ŠPORT FUTBAL
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Futbalový klub odmietol tolerovať neonacistické sympatie svojho kapitána.

Nemecký futbalový klub Chemnitzer FC vyhodil vlastného kapitána, ktorý verejne sympatizoval s neonacistami. Klub hrajúci v nemeckej tretej najvyššej súťaži sa rozhodol prepustiť útočníka Daniela Frahna po viacerých incidentoch. Tie vyvrcholili počas uplynulého víkendu, keď musel Frahn vynechať zápas proti Hallescheru FC kvôli zraneniu, upozornil The Guardian.

Namiesto tímovej lavičky však šiel súboj sledovať na tribúnu do sektoru hostí, kde si sadol hneď vedľa lídrov hooligans podporujúcich jeho klub. Viacero z týchto mužov sa otvorene hlási k neonacizmu, čo pre Frahna znamenalo posledný klinec do rakvy.


Už v marci bol pokutovaný, keď medzi fanúšikmi zo skupiny hooligans držal tričko s nápisom „Support your local hools“ na pamiatku zosnulého pravicového extrémistu Thomasa Hallera. Haller spoluzaložil iniciatívu HooNaRa (Hooligans, Nazis, Racists) a otvorene sa k týmto ideológiám hlásil.

Odporúčané
Toto sú najkrajšie futbalové dresy, ktoré uvidíme na EURO 2024. Príjemne prekvapilo Španielsko aj Belgicko Toto sú najkrajšie futbalové dresy, ktoré uvidíme na EURO 2024. Príjemne prekvapilo Španielsko aj Belgicko 15. apríla 2024, 13:30

Kapitán Frahn sa vtedy tváril, že nevedel, čo za tričko drží, ale Chemnitzer FC po vyhadzove označil jeho vtedajšie ospravedlnenie za frašku. Klub vo vyhlásení zdôraznil, že úlohou kapitána futbalového tímu nie je len strieľanie gólov a užívanie si povzbudzovania od fanúšikov, ale najmä profesionálny prístup.

Domov
Zdieľať
Diskusia