Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. mája 2019, 14:43
Čas čítania 0:00
Vladimír Baško

Prada končí s kožušinami. Luxusná značka uzatvára spoluprácu s ochranármi zvierat

MÓDA PRADA
Uložiť Uložené

Taliansky módny dom sa tak pridáva k množstvu módnych značiek, ktoré vo svojich kolekciách už naďalej nebudú využívať pravú kožušinu.

Luxusná talianska značka Prada sa pripojila ku programu medzinárodnej Aliancie za módu bez kožušín, ktorá zastrešuje hneď niekoľko desiatok organizáciií pre ochranu zvierat po celom svete. Od nadchádzajúcej kolekcie na jar a leto 2020 sa tak definitívne vzdáva využívania pravej kožušiny, čím sa pridáva k nastávajúcemu trendu.

Po rokovaní s Alianciou za módu bez kožušín sa spoločnosť Prada zaväzuje k inováciám a sociálnej zodpovednosti. Zameranie sa na inovatívne materiály umožní spoločnosti skúmať nové možnosti kreatívneho dizajnu a zároveň uspokojiť dopyt po etických produktoch,“ vyjadrila sa kreatívna riaditeľka pre značku Prada, Miuccia Prada.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Prada (@prada) on

Súčasná generácia mladých ľudí sa čoraz väčšmi zaujíma o tovar, ktorého produkcia má čo najmenší dopad na životné prostredie. Pod tlakom ochrancov zvierat a reakcií mladších zákazníkov od využívania pravej kožušiny už ustúpili značky ako Gucci, Versace alebo Furla.

Odporúčané
Pozri si novú, sexy éru Gucci, ďalšiu perfektnú kolekciu Prada aj moderné siluety Versace    Pozri si novú, sexy éru Gucci, ďalšiu perfektnú kolekciu Prada aj moderné siluety Versace 24. septembra 2023, 11:00

Manažérka programu Brigit Oele dodáva. „K programu Aliancie za módu bez kožušín sa pridalo už tisíc spoločností, čo dokazuje, že toto hnutie sa úspešne rozvíja a je veľmi nepravdepodobné, že by sa kožušina mohla niekedy vrátiť do prijateľnej pozície. Je to skvelý deň pre zvieratá!

Domov
Zdieľať
Diskusia