Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. marca 2019, 9:52
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Youtuberka tvrdila, že vegánstvo je najlepšou životnou cestou, až kým ju nenatočili pokrytecky jesť rybu

ZAUJÍMAVOSTI VEGÁNSTVO
Uložiť Uložené

Jej vysvetľujúce video plné reklám fanúšikovia rázne odmietli.

Dnešná doba nás neustále presviedča o tom, že sa youtuberom a influcencerom nedá tak úplne veriť. Niektorí z nich nás sami od seba varujú o tom, že tí zvyšní hrajú dvojitú hru a ich skutočný život sa od toho na kamere priam drasticky líši. Falošná pozitivita či prehnane zaujímavý život na nás číhajú dnes na väčšine youtuberských kanálov.

O niečo drsnejší je však prípad polmiliónovej youtuberky Yovany Ayres, vystupujúcej pod menom Rawvana. 29-ročná tvorkyňa obsahu napĺňa svoj YouTube kanál predovšetkým videami o propagovaní vegánskeho životného štýlu. Ten je podľa nej tou ideálnou životnou cestou a dokáže poradiť napríklad aj so závislosťami na drogách či alkohole a zlepší dokonca aj kvalitu spánku.


Svoje vegánske idey po svete šírila až do chvíle, kým ju fanúšikovia nenatočili pokrytecky konzumovať rybu v reštaurácii, s čím Rawvana určite nerátala a okamžite sa na ňu vrhla vlna nenávisti, podľa ktorej je youtuberka falošná a extrémne komerčná, čo má potvrdzovať aj obrovské množstvo reklám v jej ospravedlňujúcom sa videu.

V ňom sa fanúšikom snaží vysvetliť, že jej zdravotný štýl spôsobil nemalé problémy a po konzultácii so svojím lekárom sa rozhodla do svojho jedálnička zaradiť aj vajcia a ryby. Podľa jej divákov však ide len o lži, čo vyjadrili aj desiatimi tisícmi dislikami pod videom.

Domov
Zdieľať
Diskusia