Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. marca 2019, 14:58
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Muž prežil hodiny v oceáne desiatky kilometrov od pobrežia vďaka triku americkej armády. Stačilo, že si vo vode vyzliekol džínsy

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Nemec si môže ďakovať, že zachoval chladnú hlavu.

Keby nebolo starého armádneho triku, ktorý sa Arne Murke naučil pred dlhými rokmi, dnes by už nebol medzi živými. Spoločne so svojím bratom sa plavili na jachte z Aucklandu až do Brazílie, avšak približne 30 kilometrov od pobrežia Nového Zélandu sa dostali do divokých vôd a Arne z jachty vypadol.

Brat mu okamžite hodil záchrannú vestu, ale Arne sa k nej nevedel dostať a odrazu sa ocitol sám uprostred oceánu. Arne vedel, že ak čoskoro nevymyslí spôsob, ako sa zachrániť, tak mu hrozí utopenie.

V tej chvíli si spomenul, že kedysi sledoval inštruktážne video z americkej armády, v ktorom nováčikov učili, ako si vytvoriť provizórnu záchrannú vestu pomocou obyčajných nohavíč či džínsov.

Nadýchol sa, vyzliekol si džínsy a na oboch stranách postupne vytvoril uzol, vďaka čomu vnútri nohavíc uviazol vzduch a džínsy zostali nafúknuté. Vďaka tomu potom Arne vydržal viac ako 2 hodiny uprostred oceánu, kým jeho brat zmobilizoval pobrežnú hliadku a prišiel ho zachrániť vrtuľník.

Zo samotnej záchrany potom spoločnosť Lowe Corporation Rescue Helicopter Service zverejnila video, ktoré vyzerá veľmi zvláštne. Záchranári z helikoptéry natočili, ako sa Arne plaví po hladine so svojimi džínsami, čo hneď zaujalo státisíce ľudí na internete.

Domov
Zdieľať
Diskusia