Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. decembra 2018, 16:00
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Christian Bale zachránil život svojho režiséra. Vďaka ponoreniu sa do úlohy obézneho politika jeho šéf vedel, že dostal infarkt

FILMY A SERIÁLY CHRISTIAN BALE
Uložiť Uložené

Nebyť talentovaného Christiana Balea, režisér Adam McKay už nemusel byť na svete.

Vďaka method actingu sme mohli byť svedkami množstva nezabudnuteľných hereckých kreácií, ktoré sa významným spôsobom zapísali do histórie kinematografie. Method acting predstavuje akési výnimočné vžitie sa do svojej role. Pokiaľ sa chceš o tejto téme dozvedieť viac, prečítaj si náš článok.

Prečo začíname práve vysvetlením daného pojmu? Christian Bale si totiž v dráme Vice zahral viceprezidenta Georga Busha, Dicka Cheneyho. Pre postavu Bushovho viceprezidenta pribral 20 kilogramov a taktiež sa vzhľadom na Cheyneho problémy so srdcom pri svojej príprave na rolu zaoberal skúmaním príznakov infarktu.

Christian Bale zachránil život svojho režiséra. Vďaka ponoreniu sa do úlohy obézneho politika jeho šéf vedel, že dostal infarkt
Zdroj: Lionsgate Films

Počas natáčania filmu si režisér Vice Adam McKay myslel, že medzi príznaky infarktu patrí bolesť v ramenách a v hrudníku. Bale ho však vyviedol z omylu a prezradil mu, že ide o bolesť žalúdka a pocity nevoľnosti.

Pre portál Deadline McKay objasnil, že práve táto znalosť mu po natáčaní zachránila život. Jedného dňa sa rozhodol, že potrebuje zhodiť na váhe, no počas tretieho tréningu začal pociťovať hercom popisované príznaky infarktu.

Odporúčané
Christian Bale za posledných 20 rokov pribral a schudol viac ako 250 kilogramov. Ktoré roly boli najnáročnejšie a ako to robí? Christian Bale za posledných 20 rokov pribral a schudol viac ako 250 kilogramov. Ktoré roly boli najnáročnejšie a ako to robí? 31. marca 2019, 16:50

S jeho manželkou následne zavolali záchranku a doktor režisérovi prezradil, že vzhľadom na rýchle privolanie pomoci neutrpelo jeho srdce žiadne vedľajšie následky. „O týždeň na to som zavolal Christianovi a povedal som mu, že buď ty alebo Dick Cheney mi práve zachránil život,“ vysvetlil v telefonáte McKay situáciu.

Vďaka tejto život ohrozujúcej situácii však McKay mimo iného dokázal do snímky umiestniť svoj fotografický záber z vyšetrenia. Pokiaľ teda vo filme uvidíš fotografické zábery infarktu Dicka Cheneyho, spomeň si na to, že v skutočnosti ide o reálny snímok z vyšetrenia samotného režiséra. 

Do amerických kín sa Vice dostane 25. decembra (prosinec) 2019 a okrem Balea v snímke uvidíme hercov, ako Amy Adams, Alison Pill, Steve Carell, Sam Rockwell, Bill Pullman, Tyler Perry, Shea Whigham a ďalších.

Domov
Zdieľať
Diskusia