Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. novembra 2018, 11:33
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Slovenské diviaky vyorali golfové ihrisko pod Tatrami. Zničili plochu veľkú ako 5 futbalových ihrísk

ZAUJÍMAVOSTI GOLF
Uložiť Uložené

Diviaky narobili majiteľovi golfového ihriska nové vrásky.

Golf síce nepatrí medzi najpopulárnejšie voľnočasové aktivity bežných Slovákov, ale čoraz viac ľudí si pri ňom vie výborne oddýchnuť. Aj priamo pod Vysokými Tatrami v obci Veľká Lomnica vznikol pred rokmi golfový areál, ktorý dokáže prilákať domácich a najmä zahraničných návštevníkov.

Areál je na vysokej úrovni, avšak pravidelne dopláca na svoju blízkosť pri národnom parku a okolitých lesoch. Nájazdy diviakov postupne správcovia ihriska prestali počítať, pretože zvieratá si na trávnik chodia z času na čas zašantiť. Naposledy však po sebe zanechali najväčšiu spúšť, akú kedy majiteľ videl.

Po obhliadnutí poškodených častí areálu mohol len skonštatovať, že diviaky vyorali plochu veľkú ako 5 futbalových ihrísk. Zamestnanci sa hneď na druhý deň ráno pustili do práce, ktorá trvá dlho a približne 100 metrov štvorcových dokážu traja ľudia opraviť až za jeden celý deň.

Diviaky pritom v minulosti poškodzovali prevažne okrajové časti ihriska, ale tentokrát dostali chuť narobiť výraznejšie škody. Ihrisko je našťastie dostatočne rozľahlé, takže prevádzku areálu diviaky nezastavili, lenže zničený trávnik bude dorastať aj tri či štyri mesiace.

Celú reportáž nájdeš na webe TV Markíza.

Slovenské diviaky vyorali golfové ihrisko pod Tatrami. Zničili plochu veľkú ako 5 futbalových ihrísk
Zdroj: TV Markíza
Domov
Zdieľať
Diskusia