Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. novembra 2018, 19:33
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Prvé reakcie na Fantastic Beasts 2 sú tu. Čaká nás prepálený blockbuster alebo zimomriavkový zážitok zo sveta Harryho Pottera?

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

V Amerike prebehlo premietanie filmu pre fanúšikov, ale aj časť kritikov. Ako teda film obstál?

Pokračovanie hitu Fantastic Beasts and Where to Find Them, ktoré sa odohráva  vo svete Harryho Pottera, už čoskoro vstúpi do našich kín. Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald patrí k jednoznačným ťahákom jesennej sezóny. Prvý diel si odniesol kladné divácke aj kritické prijatie, takže fanúšikovia aj recenzenti majú iste nemalé očakávania.

Práve prví šťastlivci z radov recenzentov aj obyčajných fanúšikov v zahraničí už film videli, takže si môžeme preklepnúť ich prvé dojmy. Možno nám trochu napovedia, aká snímka nás v kinách vlastne čaká.

Prvé reakcie na Fantastic Beasts 2 sú tu. Čaká nás prepálený blockbuster alebo zimomriavkový zážitok zo sveta Harryho Pottera?
Zdroj: Warner Bros.

„Johnny Depp predviedol ako Grindelwald famózny výkon,“ napísal Simon Thompson. „Či už ste v tomto svete nováčikovia, alebo hardcore fanúšikovia, je veľmi ťažké nepodľahnúť skvelej vizuálnej stránke, perfektnej akcii a ohromujúcim hereckým výkonom.“

Scott Menzel tiež hlásil spokojnosť. „Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald je magický film a povinná návšteva kina," podotkol. „Na originálnom príbehu buduje nový dej a pre fanúšikov Harryho Pottera ide o číre potešenie. Výborná vizuálna stránka, napínavý príbeh a záver, ktorý vás nechá úplne bez slov. Johnny Depp je ako Grindelwald perfektný.“

Robyn McGrenere prezradila, že Crimes of the Grindelwald ju zanechal absolútne bez slov. „Tento film je viac než úžasný,“ napísala. Ďalšie reakcie (zarytých fanúšikov, takže ich treba brať s rezervou) hovoria o zimomriavkovom zážitku plnom prekvapení, ako aj o tom, že snímka vo vás vyvolá mnoho nových otázok.

Antoine Bandele vo svojom videu podotkol, že film je proste „v pohode“, ale pokiaľ sa nepočítate medzi tvrdé jadro fanúšikov jednotky či Harryho Pottera, v tom prípade sa príliš baviť nebudete. „Newt Scamander je pre mňa najzaujímavejšou postavou príbehu. Tu je však odsunutý až na druhú koľaj,“ podotkol.

Brendan Hodges rovnako príliš nesršal nadšením. „Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald je zbrklý a preplácaný bordel,“ napísal na Twitteri. Film označil za neuveriteľne zlý fan service a podľa neho ide o najhorší čarodejnícky príbeh, ktorý J. K. Rowling kedy napísala. Skritizoval tiež strih.

„Vstupujeme do scén príliš neskoro a odchádzame príliš skoro, čím sa úplne vytráca nejaký prirodzený rytmus. Ale to nie je prekvapujúce, keďže film má minimálne šesť rôznych príbehových línií.“

Prvé reakcie na Fantastic Beasts 2 sú tu. Čaká nás prepálený blockbuster alebo zimomriavkový zážitok zo sveta Harryho Pottera?
Zdroj: Warner Bros.

Z prvej várky reakcií sa zatiaľ zdá, že pôjde o viac polarizujúcejší film než bola jednotka. Ak však patríš k fanúšikom jednotky, prípadne sveta Harryho Pottera, zrejme by si nemal z kina odchádzať výrazne sklamaný. A pokiaľ fanúšik nie si... tak načo by si na tento film vôbec chodil, no nie?

Snímku opäť režíroval David Yates a v hlavných úlohách sa predstavia Eddie Redmayne, Johnny Depp, Katherine Waterston, Jude Law, Dan Fogler, Ezra Miller, Zoë Kravitz, Alison Sudol, Claudia Kim a Carmen Ejogo. Do slovenských kín Newt Scamander a jeho partia dorazí 15. novembra (listopad) tohto roku.

Domov
Zdieľať
Diskusia