Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. októbra 2018 o 14:35
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Žraločí akčný hit Meg s Jasonom Stathamom dostane 2. diel

FILMY A SERIÁLY THE MEG 2
Uložiť Uložené

Máme sa tešiť či plakať?

Aj keď sa práce na pokračovaní Meg nachádzajú v počiatočnom štádiu, je pravdepodobné, že sa k nám pomaly rúti druhá časť. O túto informáciou sa podelila výkonná producentka Catherine Xujun Ying: „Ide zatiaľ o prvotnú fázu, ale pracujeme na tom. V súčasnosti sa však snažíme vec držať v tajnosti.“

Vzhľadom na to, že Meg nebol v kritickej úspešnosti žiadny svetoborný velikán, dá sa predpokladať, že mnohí nad plánovanou dvojkou iba pokrútia hlavou. A pokiaľ čítaš náš web pravidelne, možno vieš, že film nepadol dobre ani našim redaktorom. Na druhej strane, išlo o obrovský divácky hit, takže myšlienka sequelu dáva zmysel.

Námet snímky vychádzal z knižnej predlohy Stevea Altena z roku 1997. Na dej sme sa pozerali prostredníctvom postavy kapitána Jonasa Taylora (Jason Statham), ktorý sa snažil zachrániť posádku ponorky napadnutú gigantickým žralokom známym ako Megalodon.

V súčasnej dobe malo ísť o dávno vymretý druh predátora, ale posádka zničenej ponorky sa veľmi rýchlo presvedčila o tom, že hlbiny mora dokážu odhaliť nečakané monštrá. Predpokladaná letná zábava plná krvi a akcie nás v slovenských kinách čakala 9. augusta (srpen) 2018, no po premiére zostali viacerí diváci mierne sklamaní.

Žraločí akčný hit Meg s Jasonom Stathamom dostane 2. diel
Zdroj: Warner Bros. Pictures

Napriek vysokému rozpočtu sme skrátka dostali príliš slabý odvar s chabými vizuálnymi efektami a s ľahko nahraditeľnými hercami. Okrem toho nás ale tvorcovia miesto svižného a zábavného béčka mnohokrát zasypali zbytočnými dialógmi a klišé. Na druhej strane ale nešlo o podpriemerný prepadák, a na jedno zhliadnutie bol Meg určite znesiteľným.

Odporúčané
RECENZIA: Meg 2 je Sharknado s áčkovým rozpočtom. Zbytočne sa však drží pri zemi RECENZIA: Meg 2 je Sharknado s áčkovým rozpočtom. Zbytočne sa však drží pri zemi 3. augusta 2023 o 15:30

Otázkou ale zostáva, či má zmysel skrz naskrz priemernému blockbusteru dávať šancu na nápravu. Z finančného hľadiska možno aj áno, ale čo na to povedia diváci? A aký názor máš na danú vec ty?

Domov
Zdieľať
Diskusia