Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. septembra 2018, 17:41
Čas čítania 0:00
Sona O.

Zapoj sa do upratovania Tatier. Akcia Zelený Chopok vyčistí celý kopec pred ďalšou sezónou

ZAUJÍMAVOSTI DOVOLENKA EKOLÓGIA
Uložiť Uložené

Aj ty rád lyžuješ v stredisku Jasná? Prispej svojím dielom a pomôž s upratovaním pred novou sezónou.

Patrí najvyšší vrch Nízkych Tatier medzi tvoje obľúbené destinácie? Nevieš si predstaviť zimu bez poriadnej lyžovačky na jeho zjazdovkách? Aj ty sa môžeš pričiniť k tomu, aby bola tento rok tvoja dovolenka o niečo krajšia.

OOCR región Liptov sa rozhodol zorganizovať unikátnu akciu, do ktorej sa môže zapojiť akýkoľvek milovník prírody či zimných športov. Už tento piatok 7. septembra sa na Chopku stretne skupina dobrovoľníkov, aby ho vyčistili a pripravili tak na novú sezónu. Pracovať sa bude najmä v okolí horského strediska Jasná.

Zapoj sa do upratovania Tatier. Akcia Zelený Chopok vyčistí celý kopec pred ďalšou sezónou
Zdroj: TASR

Akcia s názvom Zelený Chopok bude mať na starosti aj vysádzanie nových stromčekov a odstránenie kameňov komplikujúcich úpravu zjazdovky. 

"Takto pred rokom 301 ľudí vyčistilo Chopok zo severnej a južnej strany. Vyzbierali päť ton skál, ktoré komplikujú úpravu zjazdoviek, zatrávnili a zakryli senom jeden hektár lyžiarskych tratí, vysadili až 2000 mladých stromčekov a vyzbierali odpadky v stredisku a jeho okolí. Aj tentoraz očakávame zhruba rovnaký počet účastníkov, ktorí radi strávia čas s ľuďmi rovnakej krvnej skupiny pri práci,"  povedal riaditeľ strediska Jasná Matej Hulej.

Kopec dobrovoľníci čistili už po skončení zimnej sezóny, takže teraz ho čaká druhé kolo. Upratovanie sa dovedna uskutoční už po šiestykrát.

Domov
Zdieľať
Diskusia