Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. augusta 2018, 14:36
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Smutná kosatka opustila svoje mŕtve mláďa až po 17 dňoch. Dovtedy ho tlačila pred sebou, lebo sa s ním nedokázala rozlúčiť

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Dojímavý príbeh kosatky zasiahol celý svet.

Jedna smutná kosatka dravá zaujala svojím dojímavým príbehom médiá z celého sveta. Zviera označené odborníkmi ako J-35 porodilo mláďa 24. júla, avšak potomok zomrel krátko po pôrode.

V minulosti sa už objavili prípady, keď zdrvené kosatky tlačili svojich mŕtvych potomkov pred sebou pár hodín či časť dňa, lenže celých 17 dní nebolo zaznamenaných nikdy.


Kosatka odmietala opustiť telo potomka a za viac ako dva týždne sa od neho vzdialila maximálne na pár minút. Púť žiaľu, ako fenomén opísali morskí biológovia, pravdepodobne skončila potopením mŕtveho tela na dno oceánu.

Biológovia pritom dúfali, že by mohli spozorovať moment, kedy sa veľryba oddelí od svojho potomka. Telo chceli využiť na pitvu. Nanešťastie, presnú príčinu smrti novorodenej kosatky po potopení už nezistíme.

Uplynulý víkend už výskumníci zaznamenali kosatku vo svojej tradičnej skupine, s ktorou lovili lososy. Smrť každej kosatky zo skupiny „Southern resident killer whales (SRKW)“ pritom výskumníci dôkladne analyzujú, pretože v tejto špecifickej skupine zostáva nažive už iba 75 zvierat.


Domov
Zdieľať
Diskusia