Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. júla 2018, 19:13
Čas čítania 0:00
Marek R.

Peter Sagan už šiestykrát vo svojej kariére vyhráva bodovaciu súťaž na Tour de France

ŠPORT TOUR DE FRANCE
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Gratulujeme Peťo!

V nedeľu 29. júla sa skončil 21. etapou ďalší, už 105. ročník Tour de France a na radosť slovenských fanúšikov nám náš reprezentant Peter Sagan opäť robil skvelú reklamu. V boji o zelený dres nedal svojim konkurentom žiadnu šancu, niektorí dokonca kvôli nesplneniu časového limitu museli odstúpiť a dnešná záverečná etapa tak už bola pre Peťa len formalitou, keďže zelený dres pre lídra v bodovacej súťaži bol len a len jeho.

Dnešná etapa merala 116 kilometrov a po jej štarte sa vpredu predstavili majitelia jednotlivých dresov vrátane nášho Peťa. V záverečnej etape už o nič nešlo, išlo sa miernym tempom a tradíciou je aj pripíjanie šampanským či debatovanie  medzi jednotlivými pretekármi. Každému je totiž jasné, že už je dobojované, no predsa len tu máme ešte aj špurtérov, z ktorých si niektorí brúsili zuby na triumf v tejto etape.

Peter Sagan už šiestykrát vo svojej kariére vyhráva bodovaciu súťaž na Tour de France
Zdroj: TASR/AP - Peter Dejong

Druhá polovica etapy sa už tradične presunula do okruhu v okolí Champs-Élysées, kde jeden takýto okruh meria 6500 metrov a pretekári ho museli absolvovať osemkrát. Záver preteku nasvedčoval tomu, že nás čaká hromadný dojazd a šancu na etapové víťazstvo tak mal aj náš Peťo Sagan. Napokon mu to však nevyšlo, no smútiť rozhodne nemusí, keďže zelený dres mu nikto nevezme. Opäť ti teda Peťo ďakujeme za skvelú reprezentáciu našej malej krajiny! Mimochodom, ide už o jeho šieste víťazstvo v bodovacej súťaži, čím dorovnáva rekord Nemca Erika Zabela z rokov 1996 až 2001.

 
Záver poslednej etapy


 
Thomasova radosť so žltým dresom pre víťaza TdF


 
A slávnostnej ceremónie sa dočkal aj Peťo


 
GRATULUJEME!
Domov
Zdieľať
Diskusia