Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. júla 2018, 9:22
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Scarlett Johansson po kontroverzii, ktorú vyvolalo jej obsadenie do úlohy transexuála, opúšťa projekt. Bolo to odo mňa necitlivé, povedala

FILMY A SERIÁLY SCARLETT JOHANSSON
Uložiť Uložené

Dráma Rub & Tug prichádza o hlavnú hereckú hviezdu.

Len pred pár dňami sme vám priniesli informácie, že Scarlett Johansson si v najnovšom projekte Rub & Tug zahrá transexuála a mafiána Danteho "Texa" Gilla. Akonáhle sa však táto informácia dostala na svetlo, Johansson sa stala predmetom ostrej kritiky zo strany trans hercov a herečiek a aktivistov.

Tí poukazovali na to, že ide len o ďalšiu formu diskriminácie a že sa v Hollywoode pohybuje množstvo kvalitných transexuálnych hercov, ktorí dostávajú príležitosť predviesť svoj talent len zriedka.

Scarlett Johansson na komentáre odpovedala v tom zmysle, že v minulosti predsa tiež viacerí herci, ktorí k tejto komunite nepatrili, stvárnili transexuálne postavy. To však vyprovokovalo ešte väčšiu vlnu nahnevaných reakcií a herečka sa napokon rozhodla od snímky odstúpiť.

Scarlett Johansson po kontroverzii, ktorú vyvolalo jej obsadenie do úlohy transexuála, opúšťa projekt. Bolo to odo mňa necitlivé, povedala
Zdroj: Walt Disney Studios Motion Pictures/Marvel Studios

„Vo svetle etických otázok, ktoré sa vynorili ohľadom môjho obsadenia do roly Danteho Gilla, som sa rozhodla na tomto projekte ďalej neparticipovať,“ uviedla Johansson. „Naše kultúrne porozumenie pre transgender ľudí sa zlepšuje a ja sama som sa o tejto komunite veľa naučila.

Odporúčané
Svet Marvelu: Akú rolu bude mať Hawkeye v budúcich filmoch a čo znamená potitulková scéna v Black Widow? Svet Marvelu: Akú rolu bude mať Hawkeye v budúcich filmoch a čo znamená potitulková scéna v Black Widow? 11. júla 2021, 13:29

Uvedomila som si, že moja prvá odpoveď na kontroverziu bola necitlivá. Chovám veľký obdiv a lásku k trans komunite a som vďačná, že diskusia o začlenení rôznych skupín v Hollywoode pokračuje.“

Ide o celkom prekvapivý ťah, keďže − ako sme aj uviedli v predchádzajúcom článku − by sme rozhodne nečakali, že sa herečka svojej úlohy vzdá. Rozumeli sme, že ako hviezda a známa osobnosť by k tomuto nezvyčajnému skutočnému príbehu prilákala viac divákov, než menej známe herečky.

Scarlett Johansson po kontroverzii, ktorú vyvolalo jej obsadenie do úlohy transexuála, opúšťa projekt. Bolo to odo mňa necitlivé, povedala
Zdroj: Universal Pictures

Budeme teda zvedaví, či tvorcovia naozaj obsadia do úlohy herca z trans komunity. Snáď ich Scarlettin krok podnieti k úvahám o tom, že začnú obsadzovať aj týchto hercov.

Napokon, tituly ako Orange is the New Black či Pose dokazujú, že to ide. Režírovať bude Rupert Sanders (Snow White and the Huntsman) podľa scenára Garyho Spinelliho (American Made).

Domov
Zdieľať
Diskusia