Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. februára 2018, 19:31
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Pohlavne neutrálny model prepísal históriu. Rain je prvým mužom aj ženou zároveň, ktorý sa objavil na titulke magazínu Diva

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

História je na to, aby sa prepisovala.

Dnešná spoločnosť sa neustále posúva dopredu a s ňou aj vnímanie každodennej reality. Pred niekoľkými mesiacmi sa na našom webe objavil článok o mladom človeku s menom Rain Dove, ktorý sa síce narodil ako biologická žena, ale dnes o sebe rozpráva pomocou zámien oni a ich. Napriek tomu nerozoznáva jednotlivé pohlavia a považuje ich za sociálny konštrukt, a tak na svojom názore postavil aj vlastnú modelingovú kariéru.

Keďže pohlavia vôbec neuznáva, v praxi to znamená, že žije ako pohlavne neutrálny človek a nenecháva sa ovplyvňovať tým, čo spoločnosť považuje za ženské a mužské. Rain sa v minulosti vďaka vstupu do modelingu objavil v známych magazínoch ako Vogue, Elle či Cosmopolitan. Zaujímavé na jeho sériách fotografií je to, že nemá problém pózovať v ženskom, ale ani mužskom oblečení. Predstavuje preto nezvyčajný spôsob, ako značky dokážu dostať svoj produkt k obom pohlaviam.

Najnovšie však opäť raz prepísal históriu a to pomocou magazínu Diva. Možno si o ňom ešte nepočul, ale v skutočnosti ide o jeden z najpopulárnejších magazínov pre LGBTI ľudí. Rain sa v marcovom čísle objavuje priamo na titulnej stránke časopisu, čo sa doteraz nepodarilo ešte žiadnej pohlavne neutrálnej osobe. Nadšená z jeho prítomnosti na obálke je aj editorka magazínu Carrie Lyell, ktorá považuje marcové číslo za vydanie schopné výrazne zmeniť spoločnosť. O nič menej nadšený nie je ani samotný Rain, a tak bude zaujímavé sledovať, kam to až dotiahne.

Domov
Zdieľať
Diskusia