Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. januára 2018, 23:57
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Shining dostane pokračovanie! Horor Doctor Sleep natočí režisér Geraldovej hry

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Mikeovi Flanaganovi sa želania splnili. Dúfame, že nám doručí poriadne kvalitnú žánrovku.

Režisér Mike Flanagan sa len pomerne nedávno vyjadril, že by po úspešnej adaptácii Geraldovej hry (naša recenzia tu) rád natočil aj ďalšie filmy na motívy kníh Stephena Kinga. Zdá sa, že prianie sa mu splní, keďže vo Warner Bros. ho angažovali na adaptáciu Kingovho románu Doctor Sleep (v slovenčine Doktor Spánok).

Shining dostane pokračovanie! Horor Doctor Sleep natočí režisér Geraldovej hry
Zdroj: Warner Bros.

Ide o voľné pokračovanie románu The Shining a jeho hlavným hrdinom je už dospelý Danny Torrance, ktorý sa stále snaží vyrovnať s traumatickou minulosťou a udalosťami v hoteli Overlook. Presťahuje sa do nového mesta a vďaka svojej nadprirodzenej schopnosti - osvieteniu - začne pomáhať zomierajúcim ľuďom v hospici prechádzať cez prah smrti.

Potom sa však s Dannym spojí dievča Abra s rovnakými schopnosťami, ktorej ide o život. Ohrozujú ju totiž záhadní démoni v ľudskej podobe združení v tajomnom spolku. Práve Danny Torrance musí byť ten, kto Abru zachráni.

Bude zaujímavé sledovať, či tvorcovia Doctor Sleep pojmú skôr ako samostatný film alebo budú odkazovať na slávne The Shining od Stanleyho Kubricka z roku 1980. Keďže ide prakticky o sequel (hoci voľný), rozhodne to nie je vylúčené. Držíme palce.

Shining dostane pokračovanie! Horor Doctor Sleep natočí režisér Geraldovej hry
Zdroj: Netflix
Domov
Zdieľať
Diskusia