Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. januára 2018, 20:55
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Na svete je krátky dokumentárny film k festivalu Hip Hop Žije. Okrem veľa iného sa dozvieš, ako to bolo so zrušenými koncertami headlinerov

REFRESHER
Uložiť Uložené

Najväčší slovenský rapový festival má za sebou už 5 oficiálnych ročníkov, ktoré mapuje v krátkom dokumente.

Hip Hop Žije sa stal za pár rokov veľkou tradíciou, ktorá otvára festivalovú sezónu nadupaným line-upom. Pravidelne nechýba prakticky celá československá scéna vrátane nových aj starých mien a tiež atraktívny zahraničný headliner. S tými sa však organizátorom často nedarí viesť vyrovnaný komunikačný boj a keď už aj áno, zapojí sa faktor šťastia, ktorý jednoducho nepraje.

No a keďže nám už viackrát museli oznámiť smutné správy týkajúce sa ich zrušených vystúpení a nikdy sme tak úplne nemali možnosť vidieť do samotného zákulisia, rozhodli sa natočiť krátky dokumentárny film, kde vysvetľujú aj tieto skutočnosti. Dozvieš sa teda úprimné pocity zainteresovaných počas náročného rozhodovania, čo s festivalom pred koncertom Pusha T-ho aj zopár iných zaujímavostí.

Ako bonus tiež nechýbajú vyjadrenia samotných interpretov, ktorých na festivale každoročne stretávame. Tí si v konečnom dôsledku existenciu Hip Hop Žije nedokážu vynachváliť, keďže ide o jedinú slovenskú udalosť, ktorá dáva rapovému žánru toľko priestoru.

Domov
Zdieľať
Diskusia