Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. októbra 2017, 18:40
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Prilba ako zo sci-fi filmu. CrossHelmet pre motorkárov nechýba head-up displej a ani zabudovaná kamera

TECH
Uložiť Uložené

Kickstarter zabezpečí ružovú budúcnosť ďalšiemu úspešnému tech projektu.

Obľúbený crowdfunding web už o pár dní zabezpečí tvorcom futuristickej prilby pre motorkárov, aby mohli ich dielo začať ponúkať širokej verejnosti. Pôvodných 100-tisíc, ktoré potrebovali, navyše vystrelilo až nad 300-tisíc dolárov, takže núdza o finančné prostriedky rozhodne nebude. Čo všetko teda vie futuristická CrossHelmet ponúknuť majiteľom motoriek? 

Prilba ako zo sci-fi filmu. CrossHelmet pre motorkárov nechýba head-up displej a ani zabudovaná kamera
Zdroj: crosshelmet.com

Aerodynamicky vytvarovaná prilba obsahuje ako priehľadný head-up (HUD) displej, tak aj zabudované dotykové ovládanie a napevno zabudovanú kameru so 170-stupňovým pohľadom, aby používateľ videl za seba. Všetko, čo má v zábere, v reálnom zobrazí priamo pred ním, vďaka čomu nemusí pozerať na tradičné spätné zrkadlá a ani sa fyzicky otáčať. Panel však zobrazuje i navigačné pokyny alebo užitočné informácie vrátane času, aktuálne hranej pesničky či takého počasia. A ak niekoho zaujíma výdrž, tých 6 až 8 hodín nie je žiadny problém.

Na bokoch CrossHelmet nájdeme výstražné LED svetlá a je ju možné bezdrôtovo spárovať s našim  smartfónom, kde si ešte pred začatím celého procesu nainštalujeme špeciálnu mobilnú aplikáciu. Tá potom umožní realizovať hovory alebo počúvať hudbu prostredníctvom hardvéru prilby. Rovnako ale zbiera a spracováva pohybové dáta, čiže inými slovami poskytuje rýchly prístup k bohatým detailom, ktoré súvisia s jazdou na dvoch kolesách. 

Prvé kusy by mali byť k dispozícii počas októbra 2018. Cena sa po spustení predaja ocitne na úrovni necelých 1 800 dolárov.

Domov
Zdieľať
Diskusia