Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. mája 2017, 21:18
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Had najprv zjedol a potom vyvrátil stále živého hada. Čierne plazy sú symbolom toho, že aj príroda vie byť poriadne bezcitná

ZAUJÍMAVOSTI HAD PRÍRODA
Uložiť Uložené

Menší had doslova prežil svoju smrť.

 Príroda je majestátna, úžasná a neporaziteľná, no často aj krutá a chladokrvná. O tom nás pravidelne presviedča a dôkazom je aj nasledujúci videozáznam. V ňom uvidíš čierneho hada, ktorý si zálusk robil na iného plaziaceho sa živočícha. Bohužiaľ pre útočníka, had-obeť bol až príliš dlhý a čierny had nedokázal svojho bledšieho kolegu stopercentne "pokryť". Aj keď sa o to chvíľu pokúšal, po čase sa radšej vydal cestou regurgitácie, čiže hada v podstate jednoducho vydávil a následne sa s pokojom Angličana odplazil preč do krovia. Had, ktorý si však v žalúdku čierneho monštra počkal niekoľko sekúnd je však poriadne otrasený a vôbec nechápe, čo sa práve stalo.

Hady vyvracajú svoju korisť bežne. Ide predovšetkým o obranný reflex, ktorý sa aktivuje v prípade, že had potrebuje z daného miesta veľmi rýchlo uniknúť, čo sa s plným žalúdkom dá veľmi náročne. Preto sa svojej koristi takto zbavujú. Veľmi prekvapivé je, že menší had prežil, čo rozhodne bežné nie je.

Domov
Zdieľať
Diskusia