Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. septembra 2016, 11:15
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Sony Xperia X je smartfón pre každého, kto si potrpí na prémiovej konštrukcii, vysokom výkone a peknej fotke

TECH
Uložiť Uložené

Elegantný, rýchly a vždy pripravený.

Nezaujal ťa ani jeden z nových iPhonov, pretože potrebuješ spoľahlivý smartfón s 3.5 milimetrovým jackom na nekomplikované pripájanie slúchadiel? Dnešná ponuka alternatív má našťastie skutočne čo ponúknuť a jednou z tých lepších je aj Xperia X od spoločnosti Sony, ktorá vyniká najmä v oblasti fotenia či konštrukčného spracovania. Boky tela lemuje hliníkový rámik, prednú stranu chráni pred poškodením ochranné 2.5D sklo so zaoblenými hranami a zadnú tiež kus hliníku s matným povrchom. Vo výbave nájdeme okrem iného i rýchle nabíjanie, poriadny zvukový výstup a na svoje si nepochybne prídu aj milovníci slotov pre microSD karty. Poďme sa ale teraz pozrieť na detaily.

Sony Xperia X je smartfón pre každého, kto si potrpí na prémiovej konštrukcii, vysokom výkone a peknej fotke
Zdroj: www.gsmarena.com

 

Dominantu technických špecifikácií Sony Xperia X predstavuje 23 MPx hlavný fotoaparát, ktorý japonský výrobca vybavil bleskovým automatickým zaostrovaním PDAF, 24 mm objektívom, 1/2.3" senzorom alebo malým clonovým číslom, čo nám po západe slnka umožní zachytiť svetlé zábery. Hanbiť sa však nemusí ani za predný selfie kúsok, kde je k dispozícii až 13 MPx rozlíšenie, rovnaké clonové číslo, 1/3" senzor či 22 milimetrový objektív. Výkon zabezpečuje mid-range čipset Snapdragon 650, kde nájdeme 6-jadrovú CPU a grafický procesor Adreno 510, ktorému asistuje 3 GB operačná pamäť, takže hranie graficky náročnejších titulov by nemalo byť žiadnym väčším problémom. Na ukladanie dát poslúži buď 32 alebo 64 GB úložisko vrátane externého rozšírenia až do 256 GB. Prítomný displej využíva IPS LCD technológiu a jeho uhlopriečka dosahuje ideálnych 5-palcov, čiže pri Full HD rozlíšení niečo cez 400 pixelov na palec. Sony samozrejme nezabudlo ani na vlastné technológie, ako je napríklad Triluminos, alebo inými slovami širšia paleta zobrazovaných farieb vrátane ich reálnejšieho podania. A zabudovaná 2620 mAh batéria údajne vydrží po plnom nabití až dva dni bežného používania.

 

Pre tých najväčších gurmánov je k dispozícii ešte drahší model Xperia X Performance, kde už spomínaný Snapdragon 650 nahradil high-end čipset Snapdragon 820 zo súčasných vlajkových lodí od konkurencie. Ide tu však iba o jedinú zmenu. Ostatné časti hardvérovej výbavy zostávajú zachované.

 

Android smartfón Sony Xperia X aj Xperia X Performance nájdeš v ponuke e-shopu nikita.sk vo viacerých farebných prevedeniach.

Sony Xperia X je smartfón pre každého, kto si potrpí na prémiovej konštrukcii, vysokom výkone a peknej fotke
Domov
Zdieľať
Diskusia