Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. júna 2016, 20:06
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Žartík, ktorý chlapca pripravil o 50-tisíc dolárov. Na Twitchi si vystrelil zo streamerov, ale jeho plán sa onedlho zrútil

ZAUJÍMAVOSTI FINANCIE PENIAZE TWITCH
Uložiť Uložené

Premyslené až do konca!

Streamovacia platforma s názvom Twitch pôsobí na internete už niekoľko rokov a stovky hráčov už svoju záľubu v zdieľaní svojho hrania pretvorili na zdroj príjmov a plnohodnotnú prácu. Twitch okrem klasického „Odoberania“ kanálu za 4,99 dolárov mesačne ponúka aj možnosť zakomponovať do streamu príspevkový systém, vďaka ktorému fanúšikovia streamerom posielajú desiatky a niekedy aj stovky dolárov či eur v priebehu zopár hodín. Platby prebiehajú napríklad cez službu Paypal a práve prostredníctvom nej si z mnohých streamerov chcel vystreliť chlapík vystupujúci pod menom iNexus_Ninja. Služba Paypal totiž ponúka možnosť zrušiť platbu do určitej lehoty, ak sa preukáže, že je na to dôvod, a tak na tomto princípe Nexus Ninja postavil svoj žartík.

Niekoľkým streamerom postupne posielal čiastky vo výške niekoľkých stoviek, ba až tisícok len kvôli tomu, aby tieto platby mohol približne po mesiaci zrušiť a peniaze vrátiť späť na svoj účet. Netušil však, že Paypal mu na jeho žiadosť o zrušenie transakcií nevyhovie a z desiatok tisíc dolárov, ktoré daroval ľuďom na internete, sa mu pravdepodobne nevráti ani cent. Odhady hovoria o tom, že Nexus Ninja poposielal aj viac než 50-tisíc dolárov a ak budeme predpokladať, že tieto peniaze nemal v úmysle použiť ako darček, pravdepodobne bude poriadne nahnevaný a pri pohľade na jeho fotografiu v úvode videa budú ešte o čosi viac nahnevanejší jeho rodičia. Z prepracovaného žartíku sa tak vykľula hotová nočná mora a chlapcovi bude ešte dlho trvať, kým všetky svoje dlhy splatí.

Domov
Zdieľať
Diskusia