Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. apríla 2016, 11:39
Čas čítania 0:00
Miroslav K.

Kolosálny trailer pre Deň nezávislosti 2 s deštrukciou celej planéty ukazuje, že pokiaľ sa celý svet nespojí, zanikne

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Ak ste si mysleli, že prvý trailer bol vrcholnou ukážkou, druhý vám vyrazí dych.

Už sú to viac ako 4 mesiace, odkedy sme mali možnosť zhliadnuť prvý trailer pre pokračovanie legendárneho blockbusteru Deň nezávislosti, ktorý nás všetkých posadil na zadok. Dnes svetlo sveta uzrel nový, takže pokiaľ vás nepresvedčil predchádzajúci, tento naláka do kina aj najväčšieho pochybovača. Vidieť môžeme masívnu deštrukciu celej planéty emzákmi, na ktorú sa ľudstvo pripravovalo viac ako 20 rokov (toľko je aj posun medzi prvou a druhou časťou), no čas je relatívny a teda pre mimozemšťanov mohol pokojne ubehnúť iba nejaký ten mesiac, keďže určite cestovali skrz čierne diery. Ani toto obdobie očividne našej rase nestačilo na skutočne pevnú obranu, a tak je podľa ukážok jasne vidieť, že opäť budeme ťahať za kratší koniec. Tentokrát  nečakajte Willa Smitha, jeho postava umrela pri leteckom nešťastí. Sám predstaviteľ hlavnej úlohy v pôvodnom filme, ktorý redefinoval žáner veľkofilmov, sa vyjadril, že ho mrzí, akým spôsobom jeho postavu odpratali.

Tešiť sa ale môžeme na iné staré známe tváre, ktoré našťastie „prežili“. Štafetu po Smithovi preberie jeho syn (našťastie nie ten biologický, to by bola po After Earth pohroma). Vieme, že sa pozrieme aj na Mesiac a naplno sa nám ukáže aj palebná sila na oboch stranách, ktorá je v porovnaní s prvou časťou omnoho masívnejšia a drtivejšia. Tou najsilnejšou zbraňou by podľa dnešných ukážok mohol byť anti-gravitačný lúč, ktorým, bohužiaľ, bude disponovať tá zlá strana.

Kolosálny trailer pre Deň nezávislosti 2 s deštrukciou celej planéty ukazuje, že pokiaľ sa celý svet nespojí, zanikne
Zdroj: www.comingsoon.net

Jedno je isté, udalosť navždy zmení celý svet a stále nevieme s istotou povedať, či to naozaj naša domovská planéta aj skutočne ustojí. Na snímku sa mimoriadne tešíme, no najväčšiu neistotu nám spôsobuje samotný režisér. Ten od pôvodného Dňa nezávislosti nenakrútil film, ktorý by kritika i diváci prijali s nadšenými ováciami. Nie náhodou sme preto pokračovanie zaradili aj na zoznam 10 očakávaných blockbusterov roka 2016, z ktorých sa veľmi ľahko môžu stať prepadáky. Všetko ale nasvedčuje tomu, že naše obavy sú zbytočné a Emmerich nás očarí presne takým blockbusterom, aký v kinách potrebujeme vidieť. Ako to celé dopadne, sa dozvieme už o dva mesiace. Druhý trailer je teda väčší, plný obrovského rozpadu svetových metropol, ktoré sa v dôsledku prípravy na návrat emzákov zmenili na nepoznanie (taký Washington už pomaly pripomína Capitol z Hunger Games a z Londýna toho zase mnoho asi nezostane), strhujúcej atmosféry a gradujúcej hudby. O tú sa oproti prvému dielu pod taktovkou skladateľa Davida Arnolda (na konte má aj o doprovod k bondovkám Casino Royale a Quantum of Solace) postarali menej známi Harald Kloser a Thomas Wanker.

Režíruje teda opäť Roland Emmerich (Deň nezávislosti, White House Down, 2012, Deň po tom, 10 tisíc rokov pred Kristom...), do hlavnej úlohy sa vráti Jeff Goldblum a aj Bill Pullman čoby prezident Spojených štátov, no a okrem iných to bude aj Vivica A. Fox či Liam Hemsworth. Independence Day 2: Resurgence dorazí do českých a slovenských kín 24. júna 2016 s podtitulom Nový útok a zatiaľ to vyzerá tak, že sa máme na čo tešiť. Čo si o projekte myslíte vy? Je isté, že nás čaká opäť vlna obrovského patriotizmu, kedy budú Spojené štáty ochotné položiť životy všetkých svojich obyvateľov pre ochranu našej Zeme.

Kolosálny trailer pre Deň nezávislosti 2 s deštrukciou celej planéty ukazuje, že pokiaľ sa celý svet nespojí, zanikne
Domov
Zdieľať
Diskusia