Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. februára 2016, 17:00
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Uncharted 4 je najkrajšou hrou storočia. Presvedčte sa sami vo veľkolepom, zimomriavky vyvolávajúcom traileri

TECH
Uložiť Uložené

Naughty Dog odhalilo čo-to z príbehovej časti Uncharted 4 v prekrásnom traileri.

Tento článok by bol napísaný aj skôr, ale ten trailer sa nedá nepozrieť zaradom aspoň trikrát. Naughty Dog uvoľnilo príbehové video, ktoré sa zameriava na Drakeovu minulosť, súčasnosť i na jeho možnú budúcnosť. Len on sa môže rozhodnúť o tom, ako jeho príbeh skončí a aký život bude žiť. Zábery nižšie nám ukázali, že Uncharted 4: A Thief’s End je najkrajšie vyzerajúcou hrou na konzolách, možno i najkrajšiou hrou vôbec. Prekrásny vizuál, detailné textúry, real-time zmeny vlastností objektov, ako napríklad oblečenia či zeme, krásne tiene, prepracované detaily tvárí a miestami animácia pripomínajúca realitu. Naughty Dog jasne potvrdzujú, prečo sú momentálne najlepším vývojárskym štúdiom na svete. A to ešte môžeme začať hovoriť o atraktívnych dialógoch našich obľúbených postáv na čele s Nathanom Drakeom. Bezkonkurenčná atmosféra, nádherná „grafika“, prísľub veľkolepej akcie a ďalšieho nezabudnuteľného dobrodružstva. To všetko nás čaká a neminie. 

Uncharted 4 je najkrajšou hrou storočia. Presvedčte sa sami vo veľkolepom, zimomriavky vyvolávajúcom traileri


Príbehová časť v predošlých častiach miestami zaostávala, no zdá sa, že po skúsenostiach z The Last of Us sa Naughty Dog postará o ďalší vyšperkovaný dobrodružný zážitok s množstvom zvratov a silných okamihov. Aj tak sa ale všetci tešíme na tie úžasné momenty, aké ponúka len Uncharted séria. Pozorne si pri sledovaní videa všímajte najmä prekrásne animácie a gigantické prostredia plné živej prírody a okolia. 

Sľúbené sú vysoko detailné lokácie, bohaté prostredia plné rastlín, ľudí, domov či detailov. Ako som už spomínal a ako to ukazuje aj gameplay, Drake bude reagovať aj na vonkajšie podnety, rovnako tak budú fyzikálne „žiť“ asi všetky materiály v hre. Fyzika a grafika budú nepochybne na vysokej úrovni, nehovoriac o vysokom leveli zábavného a akčného gameplayu, a tak dúfame, že to takto bude skutočne vyzerať aj vo finále. Asi preto aj pobeží Uncharted v 30 FPS a 1080p, hoci multiplayer a taktiež prvé tri remasterované časti pôjdu dokonca v 60 FPS. V prípade, že The Last of Us 2 neukončí cyklus aktuálnej generácie konzol, budeme môcť hovoriť o definitívnom regrese technológií. A čo vlastne ponúkne hra? Okrem akcie to bude dôležitosť stealth prístupu, rôzne hádanky a logické riešenia, taktika, naháňačky na vozidlách, spolupráca s inými postavami - vašimi súdruhmi a mnohé ďalšie. Uncharted: A Thief’s End vychádza 27. apríla exkluzívne na PS4 aj s českými titulkami. Hovorí sa o tom, že to bude posledná časť série, respektíve aspoň posledný diel s Nathanom Drakeom v hlavnej role. Uncharted milujeme, no s talentom, akým oplýva štúdio Naughty Dog, je škoda ostávať len pri jednej-dvoch sériách. Očakávame pokračovanie The Last of Us, no boli by sme radi, keby sa opäť pustili do niečoho nového. Aké máte z traileru pocity vy?

Uncharted 4 je najkrajšou hrou storočia. Presvedčte sa sami vo veľkolepom, zimomriavky vyvolávajúcom traileri
Domov
Zdieľať
Diskusia