Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. januára 2014, 20:01
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Najlepším futbalistom roka 2013 sa stal Cristiano Ronaldo

ŠPORT CRISTIANO RONALDO FUTBAL ZLATÁ LOPTA
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Ocenenia Ballon d'Or boli rozdané a my poznáme ako najlepšiu 11tku, tak aj najlepšieho futbalistu roka 2013 celkovo. Všetky ocenenia nájdete vo vnútri článku. Zaslúžené výhry alebo ste čakali niečo iné?

Po roku sa opäť na Eurosporte pozeráme na udeľovanie každoročných cien Ballon d'Or, v ktorých sa dočkáme ohlásenia najlepšej futbalovej jedenástky, ako aj najlepšieho hráča na svete. Posledné roky ankete vládol Lionel Messi, tento rok sa ale misky váh naklonili a najväčším favoritom sa hlavne vďaka Messiho zraneniu a neuveriteľnej forme Ronalda stal práve portugalský sniper. Ten nakoniec prestížne ocenenie aj celkom zaslúžene vyhral. Zaujímavé bolo, že sa celkom bezdôvodne predĺžilo hlasovanie v dobe, keď bol Cristiano vo forme a Messi zranený. Osobne som posledné mesiace videl ako favoritov iba týchto dvoch. Ribéry toho dokázal a urobil pre tím veľa, podával skvelé individuálne výkony, avšak stále je to len Ribéry proti najlepším futbalistom planéty posledných rokov. 

Ronaldo si tak celkom zaslúžene prevzial už druhú Zlatú loptu. Touto cestou mu chceme pogratulovať a snáď nás bude aj s ostatnými finalistami tešiť futbalom aj ďalšie roky. 

Najlepším futbalistom roka 2013 sa stal Cristiano Ronaldo


Najlepšiu jedenástku sveta tvoria: Manuel Neuer - Philipp Lahm, Sergio Ramos, Thiago Silva, Daniel Alves - Andrés Iniesta, Xavi Hernandéz, Franck Ribéry - Cristiano Ronaldo, Lionel Messi a Zlatan Ibrahimović. 

Určite to nie je také fiasko ako naposledy, ale minimálne mená ako Ramos, Xavi či Alvés sú rozhodne diskutabilné. 

Najlepším trénerom minulého roku sa stal podľa očakávaní Jupp Heynckess.

PS: Ľudia často zabúdajú, takže pre istotu: Za výhercov hlasovali odborníci, tréneri, kapitáni a novinári z celého sveta. 

Domov
Zdieľať
Diskusia