Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tímea Krauszová
10. apríla 2023, 14:08
Čas čítania 0:47

Nechceš, aby bola fotka tvojho domu na Google Street View? Takto môžeš požiadať o zmazanie

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

V mesiacoch marec až september bude po Slovensku chodiť známe auto a fotiť ulice a domy.

V najbližších mesiacoch bude na Slovensku prebiehať 360° fotenie pre službu Google Street View. Pri použití máp od spoločnosti Google tak môžeš vidieť aktuálnu podobu ulíc a infraštruktúry, ale aj polohu verejných budov, panelákov a súkromných domov. Pre prehľad o tom, kedy a v ktorých slovenských mestách budú fotiť, klikni sem.

Hoci tváre a ešpézetky sú automaticky na fotkách rozmazávané, o domoch takéto pravidlo neplatí. Lenže nie každý chce, aby bol jeho dom viditeľný pre všetkých. Podľa Googlu však môžeš požiadať o odstránenie fotky, na ktorej si ty, tvoje auto alebo aj dom.

Hlásenia posudzujú individuálne, Google odporúča zanechať im aj svoju mailovú adresu, aby ťa v prípade otázok mohli kontaktovať.

Ako podať žiadosť o rozmazanie alebo odstránenie fotky
  • Otvor Google Maps.
  • Nájdi 360° fotku, ktorá podľa teba porušuje pravidlá.
  • Vpravo dole klikni na Nahlásiť problém.
  • Vyplň formulár.
  • Klikni na Odoslať.

Google Street View je pravidelne aktualizovaný, fotky dokonca môžeš pridávať aj ty. Cieľom je vytvoriť mapu, ktorá čo najpresnejšie odráža realitu a pomôže cestovateľom zorientovať sa v cudzom prostredí. Kedy presne budú fotiť a v ktorých miestach, vopred neoznamujú, keďže to môže ovplyvniť veľa faktorov, napríklad počasie, vysvetlila pre Korzár Iva Fialová, komunikačná manažérka Googlu pre Česko a Slovensko.

Domov
Zdieľať
Diskusia