Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
23. marca 2023, 18:07
Čas čítania 0:38

Hral na obidve strany. Zástupca policajného riaditeľa v Pezinku doma skrýval hľadaného zločinca, ktorý mal sedieť vo väzení

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Zástupca okresného riaditeľa PZ už vo svojej funkcii skončil.

Zástupca okresného riaditeľa polície v Pezinku údajne vo svojom dome ukrýval hľadanú osobu spájanú so zločineckou skupinou sýkorovcov. Michal Peniak je s hľadaným mužom Júliusom Kakašom podľa dostupných informácií v príbuzenskom vzťahu, píšu noviny.sk. 

Hľadaného Júliusa Kakaša policajní pátrači našli a zadržali v dome policajného funkcionára v Pezinku. Ten v PZ v reakcii na túto kauzu končí a celým prípadom sa zaoberá Úrad inšpekčnej služby.

„Michal Peniak skončí vo svojej funkcii k 27. marcu tohto roka. Čo sa týka osoby v pátraní, hľadaného zadržali policajti cieľového pátrania Prezídia PZ v sobotu 11. marca. Vecou sa už v súčasnosti zaoberá Úrad inšpekčnej služby, preto ďalšie informácie nebudeme poskytovať,“ uviedol hovorca Prezídia PZ Michal Slivka.

Kakaš sa spolu s ďalšími obžalovanými zo zločineckej skupiny podieľal na krádeži kamiónov. Odvolací súd mu v roku 2020 potvrdil trest päť rokov väzenia nepodmienečne a prepadnutie majetku. Kakaš je zároveň odsúdený aj zo zločinu legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Ku skutkom sa ako jediný priznal a usvedčil aj ostatných. 

polícia
Zdroj: Facebook/Polícia SR – Banskobystrický kraj
Domov
Zdieľať
Diskusia