Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
20. marca 2023, 21:36
Čas čítania 1:12

Putin vraj do Mariupola poslal dvojníka. Tieto fotky poukazujú na rozdiely vo výzore

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

To, že ide o dvojníka, tvrdí aj bývalý šéf Federálnej bezpečnostnej služby Ruskej federácie.

Šéf Kremľa Vladimir Putin cez víkend navštívil okupovaný Mariupol. Stalo sa to skoro rok po tom, ako Moskva deklarovala dobytie tohto strategicky významného prístavného mesta na juhu Ukrajiny. Do Mariupola prišiel po prekvapivej návšteve Sevastopola. 

Na sociálnej sieti Twitter v posledných hodinách kolujú možné teórie, že Putin do Mariupola poslal svojho dvojníka. Poradca ministra vnútra Ukrajiny Anton Heraščenko zverejnil na Twitteri fotografiu ruského prezidenta na rôznych udalostiach. Porovnal na nich Putinovu bradu, ktorá je na každej fotografii odlišná. „Ktorý je podľa vás ten pravý?“ pýtal sa Heraščenko.

O tom, že Putin použil dvojníka, hovorí aj bývalý príslušník FSB Igor Girkin. „Skutočný Vladimir Putin bol sám v Kremeľskom kostole. Sám. Kňaz sa pravdepodobne bál priblížiť sa k nemu. Pravdepodobne tam bol aj ostreľovač, ktorý ich varoval, že ich zastrelí, ak sa k nemu priblížia na 20 metrov. To je naozajstný Vladimir Putin. Ten, keď ho ukazujú, ako prijíma ministrov, sedí na jednej strane stola a pozerá na nich ďalekohľadom. Kde sú? To je ten pravý,“ vyhlásil Girkin na videu.

Všetko je to divadlo 

Na zázname z Mariupola v jednej chvíli počuť ženský krik. „Nič z toho nie je pravda, všetko je to na oko!“ kričí žena v pozadí. Na videozázname vidieť, ako sa ľudia stojaci za Putinom obzerajú, odkiaľ krik ide. 

15. marca 2024, 13:47 Čas čítania 1:28 Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok

Putin alebo jeho dvojník priletel do Mariupola vrtuľníkom a následne sa previezol autom po meste, kde navštívil rôzne miesta a hovoril s miestnymi obyvateľmi.

Domov
Zdieľať
Diskusia