Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
11. marca 2023, 9:54
Čas čítania 0:33

Na Slovensko dorazil orkán Diethelm. V týchto okresoch bude fúkať najsilnejšie, varuje SHMÚ

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Pozor si treba dávať hlavne v západných častiach.

Vietor od západu Slovenska silnie. Nárazy ojedinele dosahujú 90 kilometrov za hodinu a silno veterno bude aj na horách. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informuje na svojom webe s tým, že ľudia majú byť v sobotu pri pohybe vonku veľmi opatrní.

Podľa portálu imeteo.sk ide o víchricu Diethelm, ktorá bude na území Slovenska najnebezpečnejšia medzi 9. až 15. hodinou. Na západe vtedy môže vietor aj v nižších polohách dosahovať rýchlosť do 100 kilometrov za hodinu. Pri takejto rýchlosti môžeme očakávať materiálne škody a v prípade padania stromov hrozia aj výpadky elektrickej energie či meškania vlakov.


„Ochladenie je sprevádzané silným až búrlivým západným vetrom, ktorý od západu postupne silnie. Na západe nárazy ojedinele dosahujú 90 kilometrov za hodinu, inde väčšinou okolo 70 kilometrov za hodinu,“ uviedlo SHMÚ. Na východe je podľa meteorológov vietor ešte pomerne slabý, no postupne sa rozfúka aj tam.

Počasie
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia