Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
11. marca 2023, 7:41
Čas čítania 0:37

Remišovej ministerstvo kúpilo luxusný dizajnérsky nábytok za 31-tisíc eur. Tieto predražené kúsky podľa zmluvy zaobstarali

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Dizajnérske kúsky nakupuje od známej firmy Poliform.

Poverená šéfka rezortu Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Veronika Remišová nakupuje podľa strany Hlas-SD nábytok za prehnané sumy. Z dát zverejnených v centrálnom registri zmlúv vyplýva, že ministerstvo pod jej vedením nakúpilo sedačku za 8-tisíc a stôl za 14-tisíc eur, informuje portál Pravda.

„Ako veľká podporovateľka slovenských výrobcov si kúpila nemecký ručne robený konferenčný stôl za 14-tisíc eur a luxusnú taliansku sedačku za 8100 eur,“ vyhlásil člen strany Hlas Martin Dorčák. Podľa neho takéto nákupy nie sú v čase krízy vhodné. 

10. marca 2023, 16:30 Čas čítania 8:43 Eduard Heger: Na zníženie trestov za marihuanu už dozrel čas, na registrované partnerstvá ešte nie (Rozhovor) Eduard Heger: Na zníženie trestov za marihuanu už dozrel čas, na registrované partnerstvá ešte nie (Rozhovor)

Remišová sa však voči vyjadreniam Hlasu ohradila a sľúbila, že situáciu preverí. „Určite to nie je dizajnový nábytok a určite nejdeme v šľapajach Hlasu,“ odkázala podľa Pravdy. 

Vo zverejnených zmluvách figuruje aj to, že okrem stola a stoličky Remišovej rezort nakúpil aj ďalšie sedačky za takmer 6-tisíc. Celkovo ide o nákup nábytku za 31-tisíc eur. Dizajnérsky nábytok, ktorý ministerstvo kúpilo, je od výrobcu Poliform z edície Gentlemans Friends. Ide o dizajnérske kúsky Holanďana Marcela Wandersa. 

remišovej nábytokremišovej nábytok
Zobraziť galériu
(2)
Domov
Zdieľať
Diskusia