Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
10. marca 2023, 14:59
Čas čítania 0:33

Bitcoin sa výrazne prepadol, za pár hodín stratil 8 % hodnoty. Cena klesla pod kľúčovú psychologickú hranicu

Kategória:
Ekonomika
Uložiť Uložené

Investori prišli v priebehu jedného dňa o milióny.

Bitcoin padol o 8 percent a jeho cena klesla na 7-týždňové minimum pod 20 000 USD (približne 18 950 eur). Výrazne sa oslabili aj ďalšie kryptomeny, ich celková trhová kapitalizácia sa počas štvrtka 9. marca znížila o viac než 6 percent z 1 bilióna USD na 942 miliárd USD. Hlavným dôvodom prudkého poklesu je likvidácia kryptobanky Silvergate Capital.

Bitcoin sa v piatok okolo 10.15 h SEČ obchodoval so stratou 8,24 percenta (v priebehu 24 hodín) po USD. Druhá najväčšia kryptomena ether klesla o 8,40 percenta na 1405,11 USD.

Investori sa obávajú, čo bude znamenať likvidácia firmy Silvergate Capital, ktorá bola pre odvetvie kľúčovým bankovým partnerom v USA, pre prístup kryptoaktív k dolárom. „Pre odvetvie to nebude žiadny hladký prechod,“ uviedla expertka na kryptomeny Noelle Achesonová.

Ďalší finančný inštitút Signature Bank, ktorý poskytoval služby kryptofirmám, takisto obmedzuje svoje operácie v oblasti kryptoaktív.

Bitcoin hodnota
Zdroj: Coingecko
Domov
Zdieľať
Diskusia