Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
8. marca 2023, 18:44
Čas čítania 0:34

Messenger čoskoro zmizne z tvojho telefónu, Facebook chystá zásadnú novinku

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Facebook a Messenger už od roku 2014 fungujú ako samostatné aplikácie. Meta však oznámila ich opätovné zlučovanie.

Spoločnosť Meta plánuje opätovné zlúčenie aplikácií Messenger a Facebook. Pravdepodobne týmto spôsobom bojuje s postupným starnutím platformy a menším záujmom nových používateľov, píše portál The Verge.

Facebook a Messenger sú súčasťou jedného webu, ale v telefónoch a tabletoch už od roku 2014 fungujú ako samostatné aplikácie. Podľa dostupných informácií však spoločnosť Meta už niekoľko mesiacov pracuje na zmene. 

meta, facebook, messenger
Zdroj: Refresher

Nateraz zatiaľ nie je jasné, kedy by k zmene malo dôjsť aj v praxi. V prípade, že sa testy novej aplikácie podaria, používatelia by mohli prijímať, odosielať správy a zároveň využívať všetky možnosti Facebooku v jednej aplikácii. Tak to bolo v úplných začiatkoch platformy.

Dôvod na zmenu firme dali nové sociálne médiá, ktoré cielia predovšetkým na mladších používateľov. Facebook je síce s dvomi miliardami aktívnych používateľov denne stále najpoužívanejším sociálnym médiom, ostatné platformy sa však rýchlo doťahujú. Obľube sa predovšetkým medzi najmladšou generáciou teší čínska platforma Tiktok.

Domov
Zdieľať
Diskusia