Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Martina Havranová
26. februára 2023 o 12:51
Čas čítania 0:32

Na príchod jari si ešte počkáme. Meteorológovia očakávajú v niektorých oblastiach nočné mrazy pod mínus desať stupňov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Chladné noci očakávajú meteorológovia počs nasledujúceho týždňa.

Aj keď sa Slovensko aktuálne teší zo slnečného počasia, keď sa teploty šplhajú k desiatim stupňom, nočné teploty majú v niektorých oblastiach klesnúť hlboko pod bod mrazu.  Meteorológovia očakávajú počas najbližšieho týždňa v dolinách silné nočné mrazy s teplotou pod mínus desať, ojedinele až do mínus 15 stupňov Celzia, informuje SHMÚ na svojom facebookovom účte. 

Teploty počas dňa majú byť zväčša na úrovni dlhodobého priemeru, prípadne slabo pod priemerom. „Po veľmi teplej druhej polovici februára sa situácia v závere zimy mení. Nad severným Atlantikom a Britskými ostrovmi sa vybudovala mohutná tlaková výš vyjadrená aj vo vyšších hladinách (farebná škála na priložených obrázkoch). Vďaka tomu je veľmi málo pohyblivá,“ uvádza portál.

Mohutná tlaková výš nad Atlantickým oceánom bude podľa meteorológov blokovať prenos teplejšieho vzduchu nad Európu. „Na jej prednej strane bude u nás prevládať severné prúdenie,“ upresňuje portál.

Domov
Zdieľať
Diskusia