Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
23. februára 2023, 20:39
Čas čítania 0:57

Vycestuj na lyžovačku vlakom. Zo Slovenska sa tento rok dostaneš do lákavých stredísk v Rakúsku, Poľsku aj Česku

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Do lyžiarskych stredísk u našich susedov sa dostaneš pohodlne už aj vlakom.

Vlakom sa zo Slovenska môžeš dostať priamo do mnohých lyžiarskych stredísk. Železničná spoločnosť Slovensko cestovateľom a milovníkom zimných športov tento rok ponúka priame spojenia zo Slovenska do lyžiarskych stredísk v Rakúsku, Poľsku aj Česku. 

Vlakom priamo na lyže do Rakúska

Do destinácie s lyžiarskym strediskom vo východnej časti Rakúska sa cestujúci dostanú vlakom Regional Express z bratislavskej Petržalky do mesta Mürzzuschlag. Vlaky na tejto trase premávajú pravidelne počas víkendov a vo vybraných dátumoch podľa cestovného poriadku. Cesta vlakom trvá približne 3 hodiny. 

Zo Slovenska sa vlakom dostaneš aj do rakúskych stredísk Őtztal a St. Anton am Arlberg. S hlavnou stanicou v Bratislave ich spája vlak smerujúci až do Švajčiarska, ktorý premáva celoročne. Cesta vlakom tam však trvá približne 6 hodín.

ZSSK, vlak, zima
Zdroj: ZSSK

Lyžovačka u severných susedov

Ak si chceš zalyžovať u našich severných susedov na druhej strane Tatier, z Popradu do Muszyny, neďaleko stredísk Wierchomla a Jaworzyna, premáva víkendový REX. Do cieľa trvá cesta zo stanice Poprad-Tatry vlakom približne hodinu a 40 minút. 

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Z Kysúc sa vlakom dostaneš do lyžiarskych areálov Rachowiec a Gomulka spojom z Čadce. Vystúpiť treba na stanici Zwardoń, neďaleko ktorej sa strediská nachádzajú. 

Železnice ponúkajú aj spojenie s českými lyžiarskymi strediskami Kostelky a Třinec (Javorový vrch) v blízkosti stanice Mosty u Jablunkova. Cestujúci môžu nastúpiť v Žiline aj v Čadci. 

Valašským Expresom smerujúcim do Prahy sa môžeš zviezť zo stanice Žilina a Púchov a vystúpiť vo Vsetíne, neďaleko areálov Kohútka, Čarťák a Velké Karlovice. Vlaky na tejto trase premávajú denne. 

Domov
Zdieľať
Diskusia