Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Martina Havranová
22. februára 2023, 21:50
Čas čítania 0:42

Obrovský úspech slovenského startupu. Investovala doň basketbalová megahviezda z NBA

Kategória:
Ekonomika
Uložiť Uložené

Jeden z najlepších basketbalistov všetkých čias je veľkým fanúšikom technológií a inovácií.

Spoločnosť Simplicity, za ktorou stoja Slováci Juraj Gago a Andrej Krúpa, oznámila, že hviezda NBA Stephen Curry sa stáva partnerom ich slovenského startupu Simplicity.

Ich technológia zjednodušuje mestské služby a posilňuje vzťahy medzi mestami a občanmi. Aktuálne ju využívajú aj najväčšie americké mestá ako New York, Los Angeles či Miami, ale aj mnohé ďalšie vrátane Austinu, Denveru, Buffala, St. Louis či Clevelandu. 

Basketbalista Stephen Curry (druhý sprava) sa stáva súčasťou slovenského startupu Simplicity.
Basketbalista Stephen Curry (druhý sprava) sa stáva súčasťou slovenského startupu Simplicity. Zdroj: Simplicity.sk

Stephen „Steph“ Curry je globálna basketbalová superstar a momentálne hrá za Golden State Warriors v NBA. Je najlepší trojbodový strelec všetkých čias, štvornásobný víťaz NBA a má ocenenie dvojnásobný najužitočnejší hráč NBA.

Basketbalista je zároveň veľkým fanúšikom technológií a inovácií a už v minulosti investoval do niekoľkých spoločností v Silicon Valley.  

Curry vníma spojenie s tímom Simplicity ako spôsob, ktorým môže pomôcť šíriť pozitívne zmeny v spoločnosti ešte viac ako doteraz. 

„Vďaka Stephovej angažovanosti v spoločensky prospešných témach a vďaka globálnemu dosahu na sociálnych sieťach, kde ho len na Instagrame sleduje 50 miliónov ľudí, sa Simplicity môže stať ešte silnejším hráčom v oblasti inovácií s globálnym potenciálom,“ povedal jeden zo zakladateľov startupu Juraj Gago.

Domov
Zdieľať
Diskusia