Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
17. februára 2023, 20:58
Čas čítania 0:42

Žilinka sa hnevá, že ho poslanec OĽaNO nazval „Mr. 363“. Chcete bičovať emócie, odkázal mu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Žilinkovi sa nepáči, že nedávne zrušenie obvinenia Petra Kažimíra generálnou prokuratúrou verejnosť spája s jeho osobou. Tvrdí, že v tejto veci nikdy osobne nerozhodoval.

Poslanec NR SR Peter Kremský včerajšie podanie obžaloby na Petra Kažimíra okomentoval statusom na Facebooku, v ktorom tvrdí, že guvernér NBS „sa asi spolieha, že ho zasa zachráni Mr. 363 generálny prokurátor Žilinka“. Kažimíra zároveň Kremský vyzval, aby odstúpil.

Voči jeho reakcii sa v piatok večer ohradil generálny prokurátor Maroš Žilinka

Generálny prokurátor odmieta spájanie svojej osoby s Petrom Kažimírom a zároveň poslanca OĽaNO upozornil, že paragraf 363 je možné použiť len dovtedy, kým prokurátor nepodá obžalobu na súd. „Považujem ho za absolútne nekorektné, neodborné a vyslovené s jediným cieľom – pokračovať v bičovaní negatívnych emócií proti mojej osobe ako generálnemu prokurátorovi SR,“ napísal Žilinka vo facebookovom statuse.

Vyjadrenie poslanca považuje Žilinka za „zavádzajúce a odporujúce elementárnej slušnosti“. 

Žilinka v závere spresnil, že vo veci obvineného Kažimíra ako generálny prokurátor SR nikdy osobne nekonal a nerozhodoval. 

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry vo štvrtok na Špecializovaný trestný súd podal obžalobu na guvernéra Národnej banky Slovenska Petra Kažimíra pre trestný čin podplácania. Kažimíra z korupcie opätovne obvinili v novembri 2022. Obvinenie mu už raz v rovnakej veci prostredníctvom paragrafu 363 zrušila Generálna prokuratúra SR.

Domov
Zdieľať
Diskusia