Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
24. novembra 2022, 8:18
Čas čítania 0:25

NAKA znova obvinila Petra Kažimíra z korupcie

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Predchádzajúce stíhanie zrušil Maroš Žilinka.

NAKA znovu obvinila podľa Denníka E guvernéra Národnej banky Slovenska a bývalého ministra financií za Smer-SD Petra Kažimíra z korupcie. Jeho predchádzajúce stíhanie z podplácania zrušil ešte minulý rok generálny prokurátor Maroš Žilinka podľa paragrafu 363.

Obvinenie potvrdil Kažimírov právny zástupca Ondrej Mularčík, ktorý tvrdí, že guvernér sa necíti byť vinný a podá sťažnosť.

Petra Kažimíra obvinili z podplácania v roku 2021 na základe výpovede spolupracujúceho obvineného Františka Imreczeho, ktorý bol v minulosti šéfom finančnej správy. Peter Kažimír vypovedal na NAKA ešte v auguste 2021 ako svedok, keď povedal: „Nezúčastňoval som sa na žiadnej trestnej činnosti ani som ju netoleroval a ani som ju nijakým iným spôsobom neprehliadal.“

Domov
Zdieľať
Diskusia