Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko TASR
14. februára 2023, 20:41
Čas čítania 0:56

Banksy odhalil nové dielo s názvom „Maskara na Valentína“. Poukazuje na násilie proti ženám

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Dielo vzniklo na múre v meste Margate v grófstve Kent na juhovýchode Anglicka.

Britský graffiti umelec Banksy odhalil v Británii svoje najnovšie dielo. Je zamerané na domáce násilie proti ženám. Objavilo sa práve na Deň sv. Valentína, ktorý sa vo svete oslavuje ako sviatok zaľúbených.

Dielo vzniklo na múre v meste Margate v grófstve Kent na juhovýchode Anglicka. Zobrazuje ženu v domácnosti v štýle 50. rokov 20. storočia s opuchnutým okom a chýbajúcim zubom, ktorá akoby svojho partnera natlačila do mrazničky s horným otváraním.

Tajomný Bansky, ktorého pravá totožnosť je stále nepotvrdená, zverejnil tri zábery najnovšieho diela na svojom účte na Instagrame a nazval ho Maskara na Valentína.

Vyobrazená žena v modrej šatovej zástere a so žltými gumenými rukavicami sa síce usmieva, ale tvár má dobitú.

Mysteriózny umelec z Británie

Banksy pochádza z Bristolu na juhozápade Anglicka. V súčasnosti produkuje a predáva desiatky sieťotlačí z limitovaných edícií a zbiera tak peniaze na pomoc civilistom zasiahnutým vojnou na Ukrajine.

Päťdesiat sieťotlačí zobrazujúcich myš, ako skĺzava dolu bočnou stranou krabice s vytlačeným nápisom FRAGILE, bolo v decembri predaných za 5 670 eur za kus prostredníctvom charitatívnej organizácie Legacy of War Foundation.

Online aukcia vyprovokovala „nepriateľské“ webové útoky z ruských internetových adries, uviedla vtedy charita.

Banksy minulý mesiac potvrdil, že práve on je za siedmimi nástennými dielami, ktoré sa vlani objavili na zničených budovách v okolí ukrajinskej metropoly Kyjev.

Viac z tvorby populárneho britského umelca si môžeš pozrieť na tomto odkaze.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Banksy (@banksy)

Domov
Zdieľať
Diskusia