Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Martina Havranová
14. februára 2023, 16:04
Čas čítania 0:31

Supermarket Lidl ide zvyšovať platy zamestnancom na Slovensku. Na vyššie mzdy firma vyčlenila milióny eur

Kategória:
Ekonomika
Uložiť Uložené

Reťazec diskontných predajní sa už roky radí k najlepším zamestnávateľom na Slovensku.

Spoločnosť Lidl Slovenská republika sa rozhodla pre zvýšenie platov pre svojich zamestnancov o 9 %. V roku 2023 spoločnosť na tento účel vyčlení viac ako 12 miliónov eur a zároveň vytvorí aj stovky nových pracovných miest ročne. 


Lidl na Slovensku aktuálne zamestnáva viac ako 6 500 zamestnankýň a zamestnancov v 160 predajniach, troch logistických centrách, dvoch outletoch a na centrále. Sieť diskontných predajní týmto krokom potvrdzuje svoju pozíciu najlepšie platiacej firmy v odvetví.

lidl
Zdroj: Lidl
Anketa:
Zvýšil ti tvoj zamestnávateľ plat pre vysokú infláciu?
Áno
Nie
Áno
31 %
483 Hlasov
Nie
69 %
1080 Hlasov

Lidl je už sedemnásobným držiteľom ocenenia Top Employer Slovensko a Top Employer Europe a odteraz už štvornásobným víťazom domácej ankety Najzamestnávateľ. Okrem nich je diskont aj držiteľom certifikátu Equal Salary, ktorý garantuje rovnaké platové odmeňovanie žien a mužov.

Viac o stratégii spoločnosti Lidl si môžeš prečítať v rozhovore s bývalým generálnym riaditeľom Matúšom Gálom, ktorý Refresheru pred časom poskytol rozhovor. 

Domov
Zdieľať
Diskusia